Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, Mobilitat i territori

“Al Molinar, port petit” lliura els seus informes i al·legacions contra el projecte d’ampliació del port del Molinar a la comissió tècnica nomenada per l’Ajuntament

Publicat per dia 5 desembre 2014 – 11:54Cap comentari | 413 views

“Al Molinar, port petit” lliura els seus informes i al·legacions contra el projecte d’ampliació del port del Molinar a la comissió tècnica nomenada per l’Ajuntament

Share to Google Plus

Avui “Al Molinar, port petit” ha fet arribar a la regidoria d’urbanisme els informes i les al·legacions que les diferents entitats integrants de la campanya ciutadana han redactat contra l’ampliació del port del Molinar. La intenció és que les faci arribar la comissió tècnica que ha de redactar el seu informe, per si els poden ser d’utilitat.

En el passat ple municipal es va fer pública la constitució de la comissió de tècnics municipals encarregats d’avaluar els impactes que suposaria l’ampliació del petit port del Molinar per al barri i la ciutat de Palma. De fet l’Ajuntament va demanar una pròrroga per poder realitzar aquest informe. Tot i que la comissió no ha pogut realitzar els seus informes sobre l’estudi d’impacte ambiental presentat pels promotors del projecte a temps, segons el regidor Jesús Valls, el consistori ha demanat una pròrroga de 45 dies a Autoritat Portuària per poder finalitzar els estudis pertinents.

En aquesta línia i amb la finalitat de poder aportar a l’ajuntament i als seus tècnics els diferents estudis realitzats per les entitats i col·laboradors experts de la campanya, s’ha lliurat aquesta documentació amb l’esperança que sigui d’utilitat a l’Ajuntament. La decisió sobre el Molinar ha de ser política i l’Ajuntament, tingui o no competències legals, en té molt a dir.

El dictamen dels tècnics d’aquesta comissió no serà vinculant, però sí que té una gran importància ja que, la ciutat de Palma és la màxima afectada per aquest macroprojecte. No obstant això evidentment no són els tècnics els que han de decidir, sinó els representants polítics. Per això s’insta a qui governa i a l’oposició a mantenir un criteri unànime de protecció del caràcter especial del Molinar i per tant evitar la pretesa ampliació.

També s’ha fet arribar a tots els grups municipals els informes i al·legacions perquè els serveixin per evitar la destrucció del Molinar. S’ha enviat l’esmentada documentació al Grup Municipal del PP, al del PSIB-PSOE i al de Més.

La documentació aportada està composta per: els informes al projecte bàsic i l’informe d’impacte ambiental que van realitzar GOB, amb la col·laboració d’Amics de la Terra, i ARCA; i les al·legacions en el termini d’exposició pública que van realitzar: ARCA, GOB, AAVV Vogar i Ciar i la Plataforma Salvem es Molinar; a més d’un informe breu realitzat per la historiadora Catalina Cantarellas i un altre de l’arquitecta Neus García Yñesta, totes elles presentades en termini en el registre de l’APB.

Les entitats integrants de “Al Molinar, port petit” són: Salvem es Molinar, ARCA, AAVV Vogar i Ciar, GOB, Amics de la Terra i Greenpeace.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.