Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Països Catalans, Politiqueig

Vaga de fam per la llengua

Publicat per dia 23 febrer 2012 – 1:201 Comentari | 379 views

Vaga de fam per la llengua

Share to Google Plus

Jubilats per Mallorca ha presentat avui (en referència a ahir), davant el Parlament balear, la proposta d’organitzar una vaga de fam que començarà dia 1 de març per oposar-se a l’atac del govern balear contra la llengua pròpia de les Illes Balears. Hi han intervengut Antònia Mestre, secretaria de Jubilats per Mallorca i també Jaume Bonet, vocal de la junta de l’entitat, que ha actuat com a portaveu en presència d’altres membres de l’associació.

El portaveus de l’entitat han manifestat que, en un moment en què hi ha molts de drets amenaçats, Jubilats per Mallorca també fa comptes fer-se ressò, solidàriament, dels actes reivindicatius que altres entitats puguin organitzar en suport de col•lectius perjudicats per les mesures que ha pres el govern del Partit Popular, en defensa dels drets laborals, en defensa de la salut pública o de l’educació. Però la vaga de fam que avui s’ha anunciat, es fa fonamentalment per conscienciar la gent dels atacs que el PP organitza contínuament contra els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balear i per mirar de modificar aquesta actitud agressiva contra la llengua, tant del govern autonòmic com dels parlamentaris que li donen suport.

Els portaveus de l’entitat han afirmat que “el fet que hi hagi una llengua que sigui més obligatòria, en aquest cas la llengua castellana, que no la llengua pròpia del territori, és un fet clarament colonial que ja es dóna, però que al govern balear no li basta. Ara la pretensió és que entendre la llengua pròpia ja no sigui necessari, ni en l’àmbit de la funció pública, ni tan sols entre els servidors dels ciutadans, com ara la policia municipal”. Per als Jubilats, treure el requisit del català és un atac fet amb l’objectiu de perjudicar la normalització del mallorquí, del menorquí, de l’eivissenc i del formenterer, i han recordat que, segons la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, la llengua pròpia d’un territori és la llengua de la comunitat històrica establerta en aquell espai.

El lloc i les persones que faran la vaga de fam anunciada es confirmaran d’aquí a pocs dies, perquè la intenció de l’entitat és evitar pressions innecessàries sobre els espais que ara estan aparaulats, i perquè pensen que encara poden arribar nous oferiments de seus per fer la vaga que millorin les que ara estan disponibles. Un altre motiu és que els voluntaris de l’entitat que s’han oferit a fer la vaga estan en procés de fer una revisió mèdica per confirmar el seu bon estat físic.

 font: tribunamallorca.org

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.