Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Una allau de manifestants fa tremolar Cort

Publicat per dia 26 juliol 2012 – 14:581 Comentari | 426 views

Una allau de manifestants fa tremolar Cort

Share to Google Plus

Les funcionàries de Mallorca segueixen ben cremades. Des de feia dies, s’havia convocat per les xarxes socials l’assistència al ple d’avui dijous com a forma de protesta per les retallades i polítiques que s’han duit a terme en els darrers mesos.

L’esdeveniment ha estat secundat per una gran quantitat de persones, en la seva majoria funcionàries, que volien mostrar el seu rebuig amb les mesures iniciades pel Govern. S’hi han pogut veure bombers que, com veurem, han estat el sector més combatiu; treballadores de la EMT, que ahir anunciaren una vaga de quaranta-vuit hores pels dies 16 i 17 d’agost degut a que les negociacions pel conveni col·lectiu no avancen; policies locals i altres funcionaris vinguts de molts àmbits. La Plaça de Cort ha quedat ofegada de gent que s’acumulava davant de l’Ajuntament.

Paral·lelament, al plenari de Cort, també hi havia convocada la protesta habitual de tots els dijous en que es celebra el plenari. En aquesta ocasió, s’hi ha sumat el moviment en defensa de les escoletes municipals de Palma, nombrosos funcionaris i les incansables Padrines i padrins-flautes de Mallorca, que aquest pic han traslladat la seva habitual protesta dels dijous al consistori. Tots ells portaven cartells reivindicatius, la sala n’era tan plena que pareixia una manifestació en lloc d’un plenari de l’Ajuntament de Palma.

A fora, els ànims s’anaven encalentint. Les manifestants, han acabat tallant el trànsit i han arribat fins les portades de l’Ajuntament. En aquests moments els bombers encapçalaven la protesta i, després d’una simbòlica trucada a la porta mitjançant la picaporta, animats pels crits d’”Invasió”, han entrat al vestíbul. La resta de funcionàries les ha seguit i han tractat d’arribar a l’escala per pujar a la sala de plens, però la policia ho ha impedit. Les manifestants han continuat la protesta allà dintre, protesta que es sentia dins la sala del plenari.

Davant la insistència de les persones concentrades, el batlle Mateu Isern, ha hagut d’interrompre la sessió i ha davallat per respondre a les aclamacions de les persones mobilitzades. La seva contestació ha estat el ja discurs victimista i repetit de “mesures dures, però necessàries”. Les funcionàries no han acceptat les seves explicacions i li han donat l’esquena. El batlle ha tornat a la sala de plens havent de sentir crits de “Dimissió” al seu darrera.

A tot això se li ha sumat la ja recurrent convocatòria del funcionariat, la qual consisteix que, als dies assenyalats, a les 12h, el funcionariat surti 5 minuts davant de l’edifici de treball per protestar contra les retallades en aquest sector.

Les fotografies les hem recollides dels diaris locals (Diario de Mallorca i Ultima Hora) i de les xarxes socials (@AbrahamVirginia, @Conxinf, @DRY_Mallorca i @toninoguera).

1 Comentari »

  • Mercé escrigué:

    Francament, es una vergonye lo q està pasant. He vist a sa Plaça d Espanya també un grup d iaios-flauta q duien pitos i anaven cap a s’ajuntament. No sè ón arribarem, aquet govern  son uns falsos i sols diuen mentides ¡PP dimissió!!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.