Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutat, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Minut a minut: Pares i mares col·lapsen la Conselleria d’Educació lliurant reclamacions per fer negociar el Govern

Publicat per dia 18 setembre 2013 – 8:33Cap comentari | 353 views
Share to Google Plus

[Actualització 15:00]

Fins aquí el seguiment minut a minut de la jornada d’avui. Podeu veure la crònica del dia aquí i gràcies a tothom per compartir tantes imatges i informacions!

[Actualització 14:30]

La Conselleria d’Educació, literalment col·lapsada amb famílies i AMIPAs que lliuren reclamacions demanant que els responsables polítics negociïn.

Fotos: @maballester2 i MG.

[Actualització 14:15]

Noves dades del seguiment de la vaga: al CEPA Son Canals, un 83% de seguiment de la vaga, mentre que al CEIP Sant Jordi, un 95%. Mentrestant, a Maó, continua la tancada a la Delegació d’Educació.

BUcNIGNIcAA8OgH

Foto: @SomEducacio

[Actualització 13:30]

Èxit de la concentració a Sa Pobla, on s’ha exigit amb intensitat la dimissió de Bauzá.

Fotos de @MiquelJunk

[Actualització 12:30] El SEPC continua amb la seva trajectòria d’instituts a Palma i el darrer que ha visitat és l’IES Borja Moll.

A Eivissa, la gent s’amuntega davant l’Ajuntament de Santa Eulària i el batle ha baixat per parlar amb els que protesten. Se senten crits de “No esTIL d’acord!”

Fotos de: @Ocolomar, @BeluAntika, @Zorya17

A Mallorca, moltes famílies s’han posat d’acord per anar a registrat peticions als responsables polítics a la Conselleria d’Educació. Hi han enviat la policia per intimidar.

També a Sa Pobla han volgut mostrar el seu suport a la vaga

sa pobla

Pel que fa a més dades: El CEPA Son Canals resisteix, avui 15 de 18 professors fa vaga, és a dir, un 83%.

[Actualització 12:00] Camisetes verdes a Santa Eulària del Riu, davant de l’Ajuntament.

BUb9KqNIMAAuY5U.jpg:large

Foto:@ocolomar

El CEIP Es Puig (Lloseta) 100% en vaga!

[Actualització 11:30] El SEPC segueix mobilitzant les seves bases als diferents instituts de l’illa.Han arribat a l’institut Aurora Picornell (Palma). També s’han dedicat aquests dies a penjar pancartes. A continuació podeu veure les que hi ha als col·legis CIDE  i Mata de Jonc i a l’IES Juníper Serra:

Se’ns comunica que hi ha un seguiment del 92% a l’IES Binissalem, un 87% a l’IES Berenguer d’Anoia (Inca), més d’un 60% a l’IES Ramon Llull (Palma).

D’aquí mitja hora hi ha casserolada a Santa Eulària del Riu.

[Actualització 11:00] Al Centre d’Educació Especial de Son Ferriol hi ha hagut un 89% de seguiment de la vaga. A Felanitx un 86%. Al CEIP Escola Graduada (Palma) segueixen amb un 100% de convocatòria.

A alguns centres es reuneixen i preparen l’assemblea de docents de l’horabaixa, com l’IES Felanitx i l’IES Josep Maria Llompart (Palma).

[Actualització 10:30] Els piquets del SEPC han arribat al Col·legi Sant Josep Obrer.

10:00_Sant_Josep_Obrer_piquets_SepcEn quant al seguiment de la vaga, sabem que el CP Gabriel Vallseca (Palma) hi ha un 80’9% de professorat en vaga.

Per a aquest horabaixa, a les 18h, s’ha convocat l’assemblea de docents a l’IES Marratxí. El professorat de la concertada també està convocat a la mateixa hora a Can Alcover.

[Actualització 9:30] A l’IES Ramon Llull s’ha penjat una pancarta en contra de la repressió (la de l’esquerra): “Prou repressió. Joven en lluita”. L’altra pancarta fa dies que es mostra a la façana i exclama “Conquistem l’educació pública i popular”

0910_IES_Ramon_Llull

Per altra banda, per les xarxes circula un model de carta per enviar a la Conselleria d’Educació i en la qual s’exigeix que s’escolti el professorat entre d’altres coses.

També, el col·lectiu Som Països Catalans ha organitzat una panera per ajudar a finançar l’Assemblea de Docents. Més info, aquí.

sorteigpropaEncara no tenim dades del seguiment de la vaga en els nombrosos centres de les Illes.

[Actualització 9:00] Les mostres de suport continuen ben vives aquest dematí. Podem veure, a sota, una pancarta penjada en una farola de Sineu.BUbQN4cCYAICSIM

Foto d’@Annadiazlorca

L’IES Son Ferrer, molt mobilitzat aquests dies, ha organitzat un piquet informatiu al centre per a avui.

BUbQJLgIYAEaD9dFoto d’@i_sureda

En el piquet estudiantil del SEPC, que ha començat a les 8h a l’IES Ses Estacions, la policia torna a seguir l’acció de ben aprop i ja han començat les amenaces. En el nucli de l’IES Ramon Llull, però, els estudiants no han anat a classe per fer una assemblea.

A Sa Pobla s’ha organitzat una concentració a favor de la vaga a les 11:45 a la Plaça Major. També a Santa Eulària s’ha organitzat una concentració a les 12h i, finalment, la comunitat educativa d’Esporles ha muntat una festa reivindicativa en benefici de l’Assemblea de Docents.

[Actualització 8:00] Arrenca aquesta tercera jornada de vaga. Avui hi ha algunes cites a les quals caldrà parar atenció. Ara mateix es posen en marxa una altra vegada els piquets estudiantils promoguts pel SEPC, que ahir patiren la repressió policial i la criminalització. Se’ls acusa d’unes suposades “destrosses” que ecara ningú no ha mostrat. Fins i tot el pare d’un dels joves estudiants va fer pública una carta denunciant els fets. D’altra banda, avui se celebra una nova Assemblea de Docents que ben segur servirà per fer les primeres valoracions de la vaga.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.