Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutat, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Surt reforçada la vaga gràcies a la concentració al Parlament

Publicat per dia 24 setembre 2013 – 19:302 Comentaris | 328 views

Surt reforçada la vaga gràcies a la concentració al Parlament

Share to Google Plus

Avui, dimarts, s’ha produït la quarta concentració en suport a la vaga en 9 dies a Palma, la primera de la setmana. El lloc ha estat el mateix que el passat dimarts: davant el Parlament durant el ple del Govern. Si l’anterior ja va ser una mostra de força, la d’avui no ha fet més que reforçar-ho degut a la major participació.

Lluny de desgastar-se, avui els percentatges han pujat i s’han situat en un 70% de seguiment de la vaga. Això s’ha fet palès al carrer on unes 5000 persones han cridat “Dimissió” repetides vegades.

Com ja comença a ser habitual en aquestes protestes, l’ambient ha estat molt animat durant tot el temps malgrat les més de 3 hores de concentració. Aquest pic, a més, s’ha montat un cadafal per tal que la gent veiés els que xerraven i per instal·lar-hi un equip de música que ha tornat a quedar petit. La marea verda cada pic torna més original en les seves consignes i pancartes incloent, per exemple, referències a pel·lícules com “Kill TIL“.

Devers les 11:45 han començat a xerrar els representants sindicals i de l’Assamblea de docents, qui ha remarcat que el Govern no vol negociar i que la reunió extraordinària convocada per ells per a demà “no és més que un “paripé” ja que no han convocat els comitès de vaga, que són qui decideixen si la desconvoquen. També ha fet referència a les pintades patides a la seu de l’STEI-i la passada matinada dient que “no tenim por” que ha estat fortament cridat per la gent. També ha informat que la caixa de resistència tenia ja 150000€, eina clau per a, com ha dit, “aguantar i guanyar”. S’ha de destacar també la referència a les convocatòries de concentracions que s’han fet a les principals ciutats andaluses per a divendres. Finalment ha comentat que la denúncia a Bauzá que es plantejava dur a Estrasburg “ja està en marxa”. Aquesta pretén denunciar la discriminació d’una llengua minoritària, fet penat segons la Unió Europea.

Després de les intervencions de cada un, s’anava alternant la música (que competia amb la batucada) amb les paraules (abusant del micròfon) dels caps de CCOO i STEI fins a les 13h quan tothom ha cridat “No a la imposició, sí a l’educació” ja que s’havia informat que es cobriria en directe la concentració des de mitjans estatals.

Passat aquest moment, hi ha hagut una actuació mostrant en Bauzá jugant amb una pilota inflable del món, tot parodiant la mítica escena d’”El gran dictador” i finalment, la gent ha aguantat més de l’esperat, ja que la convocatòria era fins les 14h, però no hi ha hagut problemes pel fet que la gent hi quedàs més temps.

A continuació teniu una galeria amb algunes imatges de la concentració d’avui:

2 Comentaris »

  • Estoy gratamente impresionado por la gran participación que está teniendo esta huelga.Me han pedido si puedo colaborar con mi furgoneta,así como también al compañero Domingo Morales que creo que también está dispuesto a colaborar con el equipo de altavoces.Nos veremos el próximo domingo si no surge algún impedimento.¡ Hasta pronto !.Juan Hernández Jover

  • Gemma escrigué:

    enhorabona per tot el resó social que s’està produïnt amb la vaga indefinida dels docents!Tenc un dubte però, convé crear caixes de resistència a cada escola o convé més enfortir la general? Ho dic per  comentaris d’amics Mestres que diuen que sense cobrar no podrán aguantar gaire aquesta situació. Creant caixes de resistència a cada escola es pot reforçar el sou dels mestres que ho necessitin gestionant-ho desde la propia escola. No se si aquest és el lloc adequat per plantejar la pregunta però tant de bo em doneu una resposta.
    ânim, força, seny i els millors desitjos per aquesta vaga i les negociacions que ja arribaran, ja.
    Gemma
     

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.