Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Sóller

Sóller desperta reivindicant els drets de les dones treballadores

Publicat per dia 8 març 2013 – 12:12Cap comentari | 216 views

Sóller desperta reivindicant els drets de les dones treballadores

Share to Google Plus

Avui, divendres 8 de març, el Col·lectiu Albaïna ha reivindicat el dia de la dona treballadora mitjançant la penjada de pancartes amb lemes commemoratius i reivindicatius a les diferents barriades de Sóller.

A continuació teniu les imatges que ens han fet arribar de les pancartes penjades i el manifest que han fet públic per acompanyar l’acció.

8 de març – Dia internacional de la dona treballadora

El 8 de març és un dia en que es recorda a totes aquelles dones que, contra tota imposició, transgrediren els límits de les convencions socials, rompent els esquemes tradicionals. Unes dones que han protagonitzat una lluita per la igualtat, la justícia i el respecte, enfrontant-se a la repressió a tots els nivells, social, empresarial i polític. Però la reivindicació del 8 de març no acaba aquí, en una commemoració. A dia d’avui, el capitalisme de les democràcies liberals, com la d’aquí, a més d’estructurar la societat des de l’àmbit de la producció i el treball, condiciona tots els àmbits del nostre dia a dia. Marca un sistema de valors que t’indica què no has de fer, què no has de dir, on no has d’anar, o què no has de pensar. Un sistema de valors que marca, també, com ha de ser socialment la dona. Des de tots els àmbits (educació, família, mitjans de comunicació, etc.) es vol fer pensar que els problemes actuals respecte la igualtat són simplement de percentatge, de paritat. Però la realitat és una altra, i se’n diu doble escala salarial, menor nombre de contractes indefinits, percentatge d’atur clarament superior al masculí…, pel simple fet d’haver nascut dona. Actualment segueixen existint les “feines de dones” i les “feines d’homes”, posant en evidència la vigent segregació del mercat de treball depenent del gènere.

El 8 de març és, en definitiva, un dia per recordar que malgrat les promeses que s’han posat damunt paper, la desigualtat entre sexes segueix molt present en molts àmbits i, finalment, per reivindicar els drets de les dones treballadores.

Col·lectiu Albaïna
8 de març de 2013, Sóller

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.