Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta, Treball i economia

Sense recursos i sense fills: Benestar Social reclama tutelar infants de dones i famílies copejades per la crisis

Publicat per dia 19 novembre 2015 – 11:52Cap comentari | 266 views

Sense recursos i sense fills: Benestar Social reclama tutelar infants de dones i famílies copejades per la crisis

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Un grup de mares i pares afectats per la retirada de custòdies dels seus fills, es concentrarà a les portes de l‘IMAS (Institut Mallorquí d’Afers Socials) aquest divendres 20 de novembre de 2015 a les 10h per denunciar mala praxi per part de l’IMAS.

Els han retirats els seus fills en contra de la seva voluntat, alguns d’ells nadons, i declaren que els neguen qualsevol dret a rèplica. Els casos s’han disparat en els últims anys a causa de la crisi,  ja que la política actual d’intervenció social considera que un infant està en desemparament per no tenir els pares de recursos econòmics, tenir una mare discapacitada, fadrina, o sense suport familiar.

I encara que la llei que fa possible dictar una ordre de desemparament per aquests motius es va esmenar aquest any, la roda burocràtica segueix sumant casos. A Mallorca, l’Asociación Infancia y Derecho, que ofereix assessorament jurídic a aquestes mares i pares, ho confirma i ho denuncia públicament.

També critiquen que, a diferència de la resta d’Europa, al nostre país no és necessària una ordre judicial per separar un nen de la seva família i que una decisió tan delicada corri a càrrec d’un tècnic de l’Administració.

Les famílies afectades per l’actual sistema ja es compten per milers a tot l’Estat i han impulsat una denúncia grupal davant la Fiscalia General de l’Estat contra aquests funcionaris, a als quals acusen de mala praxi. Per via judicial, també han denunciat a l’Estat Espanyol en el Tribunal Internacional de l’Haia, on les primeres sentències afavoreixen els progenitors.

Un cas emblemàtic és el de Pilar Castillo, a la qual fa deu anys li van retirar als seus dos últims fills per “inestabilitat econòmica” tal com consta en la sentència judicial. Tot i que la Administració va cometre molts errors, mai va rectificar. Sense deixar de lluitar des de llavors, aquesta mare de quatre nens porta set anys sense veure els dos més petits per ordre administrativa.

Més informació: Concentració davant l’IMAS per denunciar mala praxi en casos de custòdia d’infants (divendres 20 de novembre de 2015 a les 10h)

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.