Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

[En directe] La vaga arrenca amb un seguiment massiu

Publicat per dia 16 setembre 2013 – 8:48Cap comentari | 364 views
Share to Google Plus

[Actualització 18:30] L’Assemblea de docents acaba de publicar un document en el que es mostren les xifres de seguiment de la Vaga Indefinida centre a centre, podeu descarregar-ho aquí. Les dades totals apunten a un 91% de seguiment; per illes ha estat el següent: a Mallorca 91%, Menorca 93%, Eivissa 86% i Formentera 95%. Les dades desmunten les mentides del Govern, que xifra l’aturada en un ridícul 22,2%.

[Actualització 13:30] Una marea verda multitudinària ha estat la culminació, avui migdia al Consolat de Mar, d’aquesta primera jornada de vaga indefinida. S’han pogut escoltar crits de “Bauzá dimissió” i “Bauzá, raona, el poble no perdona”.

[Actualització 13:00] L’Assemblea de Docents ha donat aquestes xifres de seguiment: Mallorca 91%, Eivissa 90%, Menorca 93% i Formentera 95%. Èxit de seguiment de la vaga a totes les illes. El Govern, per la seva banda, parla d’un 22,2% i tira endavant amb la seva estratègia de deslegitimar l’impacte d’aquesta històrica vaga que ha començat avui.

Mentrestant, la vaga també arrasa a les xarxes socials:

20130916_1249_VagaIndefinidaDocents_02_trendsmap

[Actualització 12:30] El Consolat de Mar està estibat de gent arribada de tots els indrets de Mallorca. S’ha informat que la policia identifica persones i pren nota dels números de matrícula dels cotxes que fan sonar el clàxon. L’Assemblea de Docents, la Plataforma Crida i els sindicats parlen d’un seguiment del 92% als centres públics.

[Actualització 12:00] Nombrosos piquets provinents de molts d’indrets de Mallorca es dirigeixen cap a la concentració convocada ara mateix al Consolat de Mar, sense dubte la culminació d’aquesta primera jornada de vaga indefinida del col·lectiu docent. Les primeres xifres que maneja l’STEI parlen de més d’un 90% de seguiment de la vaga, i són molts els centres d’ensenyament que han informat d’un 100% de seguiment. La jornada, doncs, no es pot qualificar d’altra manera que d’èxit rotund.

A les altres illes també s’han convocat concentracions ara mateix. Aquí podeu veure imatges de Maó, Vila i Formentera, respectivament:

[Actualització 11:30] Per les xarxes socials ha arribat la notícia que la policia ha multat docents que anaven en grup cap a la concentració a l’alçada del carrer de 31 de desembre. El gover, de nou, treu les urpes, per evitar qualsevol acte en la seva contra i fer por als assistents a la concentració. Repressió en estat pur.

Segons les xifres de l’STEI, es calcula que més d’un 90% de docents ha secundat la vaga indefinida a les Illes.

BURespdCAAA42ey.png:largeA més, 100% de seguiment al CEIP Pare Bartomeu Pou (Algaida). També a Sant Rafel (Eivissa).

L’Assemblea de Centres del Polígon de Llevant ha volgut manifestar el seu suport amb els directors expedientats, que són presents durant tota la jornada d’avui:20130916_11:00_VagaIndefinidaDocents_Mallorca_Palma_PolígondeLlevant_ AssembleaCentres PolLlevant

L’educació col·lapsada a les Illes Balears. Sense classe als centres públics. Ens trobem a la concentració!

[Actualització 11:00] Avui és un dia alegre, malgrat sigui combatiu. El verd tenyeix els carrers de es ciutats i pobles de les quatre illes. Per part del professorat es té la impressió que el Govern, alimentat per molts de mitjans, intenta manipular i desprestigiar els docents en vaga. Així, el professorat ja experimentat en aquesta situació, ben organitzat ha pres les regnes de la pròpia mobilització.

Cada pocs minuts rebem noves xifres. A Artà la vaga ha estat un èxit, sobretot a les escoles amb un seguiment del 100% del professorat; a l’IES Llorenç Garcies i Font és d’un 89’1%. Un 73% a l’IES La Ribera (Platja de Palma). 88% a l’IES Llucmajor.Un 97% a l’IES Berenguer d’Anoia (Inca). A l’IES Albuhaira (Muro) hi ha 100& de seguiment. També al CEIP Mestre Colom (Bunyola). L’STEI ha escrutat 6000 persones i anuncia un 91’25% de seguiment de la vaga.

Pel que fa als piquets estudiantils organitzats pel SEPC, les joves segueixen col·lapsant alguns instituts de Ciutat. A la plaça del Tub ha arribat un gran desplegament policial per aturar els piquets. Tres joves han estat identificats i devers una quinzena escorcollats. Hi ha hagut una dotzena d’identificacions de joves al carrer de General Riera.

I també ens arriba des d’Inca que dos alumnes han estat citats pel cap d’estudis.

En la jornada d’avui en tot moment hi són present els 3 directors menorquins expedientats. Recordem que un dels objectius de l’Assemblea de Docents per acabar la vaga és la Suspensió de tots els expedients sancionadors. Molts d’ànims per a ells!
BURZAPPIAAAgC5U.jpg:large
D’aquí una hora el Consolat de Mar estarà ple a vessar. El professorat que ha anat a fer de piquets al seu centre o a col·locar pancartes ha quedat per anar cap als diferents punts de concentració de les illes. Es deia que el tren estava tenyit de verd.

En alguns centres s’aprofiten els darrers minuts per reunir-se en assemblea, com en el cas de l’IES Ramon Llull.

BURaSCYIcAAPwFU

[Actualització 10:30] El SEPC (Sindicat estudiantil) es passeja pels carrers de Palma amb pancartes, anunciant la concentració i mostrant el seu suport a la vaga. Com hem comunicat 3 joves han estat identificats i de males maneres per la policia. Els piquets han visitat l’IES Ramon Llull informant de la vaga i han topat amb insults d’alguns professors esquirols. Després han anat a l’IES Joan Alcover.

Seguim rebent més dades de seguiment de la vaga i és massiu. Al Centre d’Educació Especial de Son Ferriol, el seguiment és el 100%, a Formentera parlam del 98%, 95% a l’IES Santa Margalida, èxit total a l’IES Joan Ramis i Ramis (Maó), al CP Can Raspalls (Sant Josep de sa Talaia), a l’IES Biel Martí (Ferreries), al CP Escola Graduada (Palma), al CEIP Margalida Florit i Mare de Déu del Toro (Ciutadella), a l’IES Madina Mayurqa (Palma)… Aviat l’Assemblea de Docents donarà les xifres del seguiment.

Diferents columnes de professorat s’han organitzat als pobles per arribar fins al Consolat de Mar, a Palma, per assistir a la concentració de suport a la vaga. També a Menorca i a Eivissa, el professorat es dirigeix als punts de trobada per a les concentracions unitàries. S’espera que l’acte sigui multitudinari.

[Actualització 10:00] Segueixen arribant milers de mostres de suport a la vaga de professors.

El SEPC ha mobilitzat durant aquestes primeres hores del matí l’alumnat a diferents centres de l’illa mitjançant concentracions, desplegament de pancartes i piquets. Emperò a l’IES Joan Maria Thomàs de Palma hi ha hagut un enfrontament amb el director de l’institut, que no ha deixat entrar els joves al centre.

A més, fa uns minuts, els companys d’Alerta Solidària informaven d’un jove relacionat amb la Vaga Indefinida de Docents, que ha estat identificat per la policia espanyola al carrer Arxiduc Lluís Salvador. També, dues persones més han estat identificades a la plaça d’Abú Yahya, segons. Alguns d’ells han estat escorcollats i tot.

Podem afirmar que la vaga està essent un èxit, sense encara conèixer-ne les xifres totals del seguiment a la vaga. No obstant això, tenim algunes dades noves que complementen les anteriors. Al CEIP Tramuntana de Menorca la totalitat dels mestres fa vaga i només han assistit a classe 9 de 67 infants. A l’IES Llompart també es parla d’un seguiment del 100% amb un institut totalment col·lapsat. En diversos indrets de les illes, molts d’alumnes de cursos superiors han tornat a casa seva just entrar al centre per manca de professorat i, per tant, de classes. A Sa Pobla també sols hi ha serveis mínims i ni tan sols un 20% de l’alumnat. També parlam d’èxits totals al CEIP Costa i Llobera (Palma), Sa Graduada (Maó), IES Pasqual Calbó (Maó), CEIP Sant Lluís, Mossèn Alcover (Manacor), Mara de Déu de Gràcia (Maó), Castell de Santa Àgueda (Ferreries)

D’altra banda, en alguns centres es van realitzant assemblees, com en el cas del CEIP Es Pont (Palma), on mestres, famílies i infants s’informen de la vaga:

Un altre centre que s’ha vist molt actiu durant el matí ha estat l’IES Son Ferrer (Calvià), que s’han organitzat per tenyir l’edifici de verd i pancartes reivindicatiuves i s’han organitzat per anar a la concentració del Consolat de la Mar. També, l’IES Felanitx parteix de manera unitària cap a Palma per assistir a la concentració.

felanitx a palma

Recordau que d’aquí a unes poques hores es realitzarà la concentracióper donar suport a la vaga de docents:

  • Eivissa: a les 12 h. concentració davant la delegació d’Educació a Vila.
  • Formentera: a les 12 h. concentració a la plaça de la Constitució a Sant Francesc.
  • Mallorca: a les 12 h. concentració unitària davant el Consolat de Mar de Palma a les 12.
  • Menorca: a les 12 h. concentració a la delegació d’Educació a Maó.

Algunes fotografies de la darrera mitja hora:

Com a cursiositat, en aquestes imatges podeu veure com l’etiqueta #VagaIndefinidaDocents és utilitzat massivament arreu del territori de parla catalana:

 [Actualització 9:00]

Arrenca la vaga de docents amb gran força i il·lusió. Dies abans, centenars de centres ja avisaven estudiants i famílies de la situació de vaga que farà que aquests dies no siguin normals. Encara és prest per donar dades sobre el seguiment de la vaga, però ja es van comunicant algunes xifres. Per exemple,a l’IES Sineu i a l’IES Felanitx, el seguiment ha estat d’un 100% i als centres només es troben els serveis mínims. A altres centres, molts d’alumnes han quedat desatesos. De totes maneres, l’Assemblea de Docents donarà una quantitat, així com es vagi establint el matí.

Hi ha hagut alguns piquets informatius a diferents centres de l’illa, com per exemple a l’IES Felanitx que, com veieu, a primera hora del matí s’han plantat al centre amb pancartes i camisetes reivindicatives per comunicar els motius de la vaga.

També l’IES Marratxí ha organitzat un piquet informatiu en el qual també han participat alumnes:

20130916_0812_VagaIndefinidaDocents_Mallorca_Marratxí_IESMarratxí_01_iesmarratxivaga
Les imatges que ens arriben de l’IES Berenguer d’Anoia a Inca ens mostren també les piquets informatius. Els alumnes han organitzat una concentració davant de l’institut.

Totes les mirades estan posades a la concentració de suport a la vaga que tendrà lloc d’aquí unes hores davant del Consolat de Mar, la qual s’espera que sigui massiva.

Les xarxes no paren de piular amb l’etiqueta #VagaIndefinidaDocents, amb miles de missatges de suport a la vaga. De fet, l’etiqueta ha estat Trendic Topic.

Vos deixam amb altres imatges de les primeres hores d’aquesta vaga indefinida:

[Actualització 8:00] Durant tot el curs passat la comunitat educativa es va mobilitzar contra les retallades en l’àmbit educatiu, els atacs del Govern de José R. Bauzá contra la llengua catalana i el marc normatiu de la LOMCE. Les diverses manifestacions i tancades promogudes per la Plataforma Crida i altres entitats i col·lectius no van fer rectificar el Govern, que aquest curs ha envestit amb més força encara. A tall d’exemple, el TIL, un projecte que es vol tirar endavant per decret, de manera totalment improvisada i amb l’oposició frontal de la comunitat educativa. Per tot això els i les docents han dit basta i han convocat una vaga indefinida que coincideix amb el començament d’aquest curs 2013-2014. Durant els dies previs a la vaga, la convocatòria ha rebut una allau de mostres de suport per part de la societat civil. El passat divendres, data en què s’obrien les portes dels centres d’ensenyament, ja va quedar prou clar que “no era un dia normal” malgrat la insistència del Govern a l’hora de parlar de normalitat i de llevar importància a la protesta.

A partir d’avui, des d’aquí mateix farem un seguiment minut a minut de la vaga, amb actualitzacions constants durant tota la jornada. Si voleu donar una mà, aquí podeu llegir uns suggeriments per aprofitar al màxim les xarxes socials. I recordau que, encara que no sigueu docents, hi ha moltes altres maneres de donar suport a aquesta lluita de la comunitat educativa.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.