Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Montuïri, Sant Joan

Reunió per a la Marxa Jove pel Territori

Publicat per dia 25 juliol 2011 – 20:51Cap comentari | 213 views

Reunió per a la Marxa Jove pel Territori

Share to Google Plus
LA COMISSIÓ MARXA JOVE CONVOCA  TOTES LES ENTITATS JUVENILS DE MALLORCA A UNA REUNIÓ

Benvolguts companys i companyes,
la Comissió Marxa Jove, que promou la primera Marxa Jove pel Territori, ja està fent feina. L’objectiu és dur a terme una excursió reivindicativa entre Sant Joan i Montuïri el proper 27 d’agost. La Comissió necessita el suport de totes les entitats juvenils de Mallorca perquè sigui un acte aglutinador de tothom que tengui sensibilitat amb la protecció del territori. Per a informar a tots i totes les interessades, us convocam a una reunió per informar-vos amb més detall i perquè vengueu a dir la vostra i vos impliqueu tant com vulgueu i pugueu. De moment, ja hi ha un bon grapat d’entitats i col·lectius adherits. La Marxa Jove pel Territori és un esdeveniment totalment autogestionat i, per aquest motiu, cada entitat haurà d’aportar un mínim de 30 euros per tal de cobrir les despeses (difusió, ambulància,…). La mateixa reunió tendrà lloc dos dies a dos llocs diferents, per tal que hi pugui assistir tothom:
- Dimarts 26 de juliol, Montuïri. 20.00h. El punt de trobada serà davant l’Ajuntament.
- Dimecres 27 de juliol, sa Pobla, 20.00h. El punt de trobada serà davant l’Ajuntament.
Hi estan convidades totes les entitats, associacions i col·lectius juvenils de Mallorca, al marge de partits polítics. Pregam màxima difusió d’aquest correu. A continuació adjuntam el manifest.Per a contactar amb nosaltres: marxapelterritori@gmail.com

Moltes gràcies!
MANIFEST MARXA JOVE PEL TERRITORI 2011

Mallorca, estiu de 2011. En els darrers 50 anys aquesta petita illa de la Mediterrània Occidental ha patit els canvis més dràstics de tota la seva història. El successius booms urbanístics, turístics i demogràfics han modificat per complet la manera de viure de la gent i la forma de relacionar-nos amb el territori. Com a conseqüència d’això, la lluita ecologista ha estat aglutinadora, present i molt potent.La costa ha estat decorada amb grans hotels arran de mar, foravila s’ha minat amb nombroses piscines-safareig i casetes de luxe i s’ha disparat el preu de la terra per a la pagesia; nombroses macroautopistes han fet créixer desmesuradament els pobles, hem viscut l’amenaça d’urbanitzar la Dragonera i altres espais naturals d’alt valor, també a la Serra de Tramuntana. Any rere any, dècada rere dècada, la insostenibilitat creix a la nostra terra i nous projectes destructors amenacen de fer menys habitable aquest petit paradís anomenat Mallorca.

És per això que diverses entitats juvenils d’aquesta terra, volent desbancar aquells qui ens acusen de no mobilitzar-nos per a res, hem organitzat la Marxa Jove pel Territori. Amb aquesta iniciativa volem demanar a les institucions i a la població una consciència definitiva per preservar el territori. Creim que es tracta d’una qüestió en què ens jugam el futur més proper. Per tant, demanam un actuació en ferm per a un Pla Territorial de Mallorca realment sostenible, sense nous camps de golf, ni urbanitzacions, ni autopistes i coherent amb la capacitat poblacional de l’illa.

El recorregut que hem escollit, la nova carretera de Sant Joan a Montuïri, és significatiu. Per una banda, perquè contemplarem la bellesa del paisatge del Pla de Mallorca i per altra, perquè denunciarem un cas actual de destrucció del territori: el vigent Pla de Carreteres. Ampliant desmesuradament les antigues vies no tan sols es destrueix el paisatge de les comarques, sinó que es fomenta l’especulació en pobles petits.
La Marxa Jove pel Territori és sols un punt de partida, comencem a caminar!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.