Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Convocatòries, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Okupació i espais alliberats

Recuperem els espais comuns

Publicat per dia 5 maig 2012 – 0:54Cap comentari | 364 views

Recuperem els espais comuns

Share to Google Plus

L’Assemblea Toma la Ciudad va néixer a Palma el passat mes d’octubre. Després de veure les iniciatives que s’han duit a terme a altres ciutats, com a Atenes, o al barri de Lavapiés a Madrid varen prendre exemples d’aquestes accions i les valen voler dur a terme en el nostre territori.

 La primera presa es va realitzar després d’algunes assemblees preparatòries, dia 21 de gener, es va ocupar un solar buit a la cantonada del carrer de Bisbe Maura amb el de Joaquim Maria Bover. En aquest s’hi muntà un hort cooperatiu, bancs i les parets es decoraren amb murals. Durant els dies que varen seguir l’ocupació s’hi realitzaren nombroses activitats i la gent s’acostava a conèixer el nou indret i a passar l’estona. El solar buit i gairebé abandonat s’havia convertit en un punt de trobada del barri i en un lloc de tranquil·litat per tothom que volia passar a visitar l’hort o a passejar.

Al cap de poc temps, va sorgir el propietari, però de moment no ha posat entrebanc a poder gaudir de l’espai.

 Però l’Assemblea no es bastà amb aquesta única acció. La idea era que l’hort sigui mantingut pels mateixos veïnats del barri. Un cop aconseguit aquest objectiu, es va mirar que una altra barriada pogués gaudir d’un nou indret. Així que el blanc aquest cop va ser el solar allà on anys enrere s’hi edificà la Casa del Poble de Ciutat. I el millor dia per realitzar aquesta acció era el 14 d’abril. Malauradament, l’existència d’aquest nou espai va durar uns pocs dies, ja que el 29 d’abril, l’ajuntament de Palma va decidir tapiar les entrades al solar de manera il·legal i il·legítima.

Davant d’aquest desallotjament, s’ha convocat per avui una jornada festiva i una manifestació per defensar els espais comuns.

La festa serà al primer hort jardí alliberat i hi haurà música en directe, jocs per a infants, treball comú i assemblea.

Cap a les 18h començarà la manifestació en rebuig del desallotjament il·legal i il·legítim del solar de la Casa del Poble. Són en aquests llocs on s’està realitzant un servei públic i autogestionat, un servei que l’Estat no ofereix avui. Per això, ja que aquest no defensa allò públic, ho hem de fer nosaltres mateixos. Són en aquests espais on podem construir altres relacions socials, on podem compartir i trobar-nos, on podem cercar, entre totes, noves i millors maneres de lluita.

Aquesta no vol ser una manifestació corrent. No serà un simulacre més, una simple enrabiada o un passeig. Serà alguna cosa pràctica i no només simbòlica. No és una reclamació parcial de les persones afins a l’agroecologia o a la sobirania alimentària (que també és important). Es tracta de recuperar els espais comuns, perquè sense ells sols som individus dividits, impotents i assolats. La revolució també necessita espais. Recuperem-los!.

 

 

 

Cap comentari »

1 Pingbacks »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.