Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Llucmajor, Lluita de carrer i acció directa

Reallotjament de la casa d’una persona que havia estat desnonada de manera il·legal

Publicat per dia 25 setembre 2012 – 11:45Cap comentari | 485 views

Reallotjament de la casa d’una persona que havia estat desnonada de manera il·legal

Share to Google Plus

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca de Mallorca va recuperar ahir l’habitatge d’una persona que havia estat desnonada sense previ avís i d’una forma totalment il·legal a Llucmajor.

Des de la PAH ens expliquen que el passat 19 de setembre el propietari de l’immoble va arribar a casa i ja no hi va poder entrar, ja que un serraller havia canviat el pany de la porta de casa seva i una empresa de neteja n’havia buidat l’interior i s’havia desfet dels seus objectes personals (fins i tot d’animals domèstics). En posar-se en contacte amb el seu banc, va descobrir que BBVA l’havia desnonat, sense previ avís, ni notificació, ni ordre judicial.

Així diferents membres de la Plataforma amb el mateix habitant de la casa varen anar ahir capvespre a l’edifici i n’espenyaren el pany de la porta que donà accés a una casa buida i amb paquets amb roba i alguns objectes del propietari. Després s’hi instal·là un pany nou i així es va procedir al reallotjament de la casa pel seu antic habitant.

La PAH també es va posar en contacte amb la Guàrdia Civil perquè donàs fe del que trobarien dins la casa i fessin inventari del que hi mancava. Amb dubtes, els agents consultaren el que havien de fer, malgrat la Plataforma els havia proporcionat els papers del jutjat sobre la situació il·legal de la persona desnonada. Davant la incertesa, els agents decidiren, finalment, donar testimoni que la clau de l’habitant de la casa no obria i tot seguit partiren desentenent-se totalment de la situació.

La PAH, doncs, ha denunciat aquesta pràctica del BBVA com una més de les milers d’operacions que realitzen els banc en contra de la legislació i en contra dels ciutadans. La Plataforma convida totes les persones que es trobin en situacions similars que contrastin amb professionals o amb la mateixa plataforma les diferents informacions que els proporcionin els bancs sobre les hipoteques.

A continuació, podeu veure alguns vídeos sobre com va anar l’acció del reallotjament:

Per a més informació: http://pahmallorca.wordpress.com/2012/09/25/recuperando-la-vivienda-de-francisco-jose/

Guia d’orientació i assessorament jurídic sobre hipoteques: pahmallorca.files.wordpress.com/2012/09/20120901-guia-orientacion-adobe-acrobat-pro.pdf

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.