Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Salut, Treball i economia

Querella contra el govern per la mort d’Alpha Pam

Publicat per dia 4 juliol 2013 – 22:29Cap comentari | 289 views

Querella contra el govern per la mort d’Alpha Pam

Share to Google Plus

Diverses associacions, com Drets Humans de Mallorca, Associació Senegalesa Mallorquina (ASEMA) i CGT, han posat en marxa una querella en contra del govern a causa de la mort per tuberculosi del ciutadà senegalès Alpha Pam, qui, recordem, finà, el passat 21 d’abril per no haver rebut l’assistència mèdica que li pertocava.

El 17 de juny, els col·lectius implicats en la demanda posaren de manifest la seva iniciativa en una roda de premsa. Han interposat una querella contra la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears i contra els seus màxims responsables.

Vicens, de Drets Humans, expressà que davant d’aquesta situació tan greu, cal que el conseller de Sanitat i, altres responsables, compareguin davant dels Tribunals perquè es faci justícia per la mort del jove senegalès. I així, a més, evitar que torni a succeeir una desgràcia com aquesta, ja que, malauradament, la situació actual va encaminada a repetir-se; i els col·lectius més vulnerables estan condemnats a morir.

Drets Humans va fer saber que, més enllà de la indignació, tenen l’obligació moral d’actuar amb mitjans legítims, tot donant suport a escarnis, pressions i desobediències de lleis.

Finalment, l’associació volgué  manifestar el seu condol i la més absoluta solidaritat amb la família de Pam.

A més a més, Vicens comunicà que l’associacó Drets Humans es veu dia a dia superada per la gran allau de situacions que van contra dels drets humans.

El proper 6 de juliol, partirà una expedició mallorquina, formada per representants de les associacions esmentades, cap a Senegal per visitar i donar suport a la família d’Alpha Pam.

 Gràcies a la càmera de Cil Buele, podem veure íntegrament la intervenció de Bernat Vicens, de Drets Humans, en la qual expressa la predisposició a la desobediència

D’altra banda, afegim la intervenció de l’advocat de la mateixa associació:

Per acabar, recordam que hi ha un projecte de documental en marxa, titulat “Muerte accidental de un inmigrante” que pretén contar la història d’Alpha Pam i evitar que es tornin a produir casos com aquest. Per a més info podeu visitar el següent enllaç.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.