Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Salut

“Prou que la crisi econòmica provocada pel capitalisme la paguin les classes socials assalariades”

Publicat per dia 20 octubre 2015 – 10:37Cap comentari | 268 views

“Prou que la crisi econòmica provocada pel capitalisme la paguin les classes socials assalariades”

Share to Google Plus

La Plataforma d’Associacions de Jubilats i Pensionistes de Mallorca considera que l’anomenat “copagament sanitari”, cost addicional de productes farmacèutics, discrimina els usuaris i els col·lectius més necessitats d’atenció sanitària, malalts crònics i persones d’edat avançada.

Aprofitant la incertesa que genera la crisi econòmica, provocada artificialment amb l’objectiu de redistribuir de manera més desigual els guanys que produeix el sistema capitalista, els governs instauren mecanismes que castiguen les economies domèstiques, amb el pretext de garantir una suposada insostenibilitat del sistema públic sanitari. D’aquesta manera, a través de l’increment dels imposts indirectes, s’estalvien la pressió fiscal a les empreses i a les rendes del capital.

La Plataforma exigeix, per tant, al nous governant de la CAIB que prenguin les mesures necessàries per reduir al mínim el cobrament dels productes farmacèutics, i si no tenen competències expresses, que engeguin mecanismes negociadors de pressió i denunciïn aquest nou abús del poder econòmic. En segon lloc, exigieix que posin en marxa d’una vegada per totes les mesures que permetin que els sistemes informàtics puguin detectar el màxim legalment establert, que correspon pagar a cada usuari segons els ingressos declarats.

Es vol recordar a l’opinió pública que hi ha alternatives per garantir la supressió del copagament sanitari, tant pel que fa al pagament de medicaments com al pagament de diferents serveis hospitalaris i assistencials. Es sap que a la sanitat pública balear en aquests moment hi ha restriccions de serveis, pagaments parcials de proves mèdiques, etc. “Ho sabem i estarem vigilants”.

Les alternatives per garantir una sanitat pública gratuïta i de qualitat depenen precisament dels diferents governs que, és de suposar, n’estan ben informats, sobretot els governs que diuen ser progressistes: augmentar els pressupost destinat a la sanitat, realitzar campanyes de conscienciació per a l’ús racional dels serveis de salut, fomentar medicaments genèrics i establir preus de referència com a lluita contra el poder fàctic que tenen les farmacèutiques, evitar l’excés de burocratització i incrementar les plantilles de treballadores i treballadors sanitaris que puguin dedicar més temps a la prevenció i promoció de la salut, en serien unes quantes.

Finalment, des de la Plataforma s’insisteix en la necessitat de preservar les garanties d’equitat i solidaritat que han de caracteritzar el mecanisme que ha de vetlar pel manteniment, en general, dels drets socials dels col·lectius que més ho necessiten.

Les Padrines i Padins – Flautes arribaren el dijous dia 8 a les 200 setmanes de protesta contra qualsevol mena de retallada.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.