Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Corrupció, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

Protesta contra la retallada del pressupost per a la Renda Mínima d’Inserció

Publicat per dia 15 maig 2012 – 17:572 Comentaris | 371 views

Protesta contra la retallada del pressupost per a la Renda Mínima d’Inserció

Share to Google Plus

Avui al matí, membres de l’Associació PROSOCIAL han protestat contra la retallada del pressupost per a la Renda Mínima d’Inserció (RMI). La protesta ha consistit en el desplegament d’una pancarta davant del Palau de Marivent la qual comparava l’augment del desorbitat pressupost destinat al manteniment de la citada residència reial amb la retallada que ha patit la prestació del RMI. Critiquen que si els doblers es destinessin a cobrir el RMI,  centenars de famílies que passen dificultats rebrien l’esmentada ajuda.

Vos facilitem el comunicat que ens han fet arribar (el qual el podeu descarregar en format PDF aquí) i les fotografies de l’acció:

Comunicat sobre la Renda Mínima d’Inserció

Ciutat, 15/05/2012

L’associació PROSOCIAL vol expressar el seu enèrgic rebuig a la retallada del pressupost de la renda mínima d’inserció als pressuposts de 2012. Ho volem fer mitjançant aquesta acció davant el Palau de Marivent per mostrar quines són les prioritats del Govern Balear en aquests temps de dificultats econòmiques i socials màximes. Hem comparat L’assignació de 1’7 milions d’euros que el govern assigna pel manteniment del Palau de Marivent, amb la dràstica disminució del pressupost adreçat a les RMI, de 5’1 milions al 2011 a 2’8 al 2012.

Les RMI són un subsidi que es dona a les persones especialment vulnerables o immerses en situació d’exclusió social, el darrer recurs que es lliga a un acompanyament laboral i social. Una ajuda d’un 400 euros. Volem denunciar que a la retallada pressupostària s’ha d’afegir l’enduriment de les condicions per accedir-hi, per dues raons, la primera per estalviar diners i la segona dificultar les condicions de vida dels estrangers sense regularitzar.

Des de PROSOCIAL entenem que aquest govern opta per abandonar als ciutadans amb dificultats. No serveixen, no produeixen, no consumeixen. Aquest govern de forma coherent amb les seves accions a l’àmbit escolar, sanitari i cultural rebutja tot allò que sigui públic, solidari, redistribuir, universal. El seu projecte és la iniciativa privada i la solució individual com a clau de volta.

L’augment del pressupost per mantenir una residència a on uns representants de l’estat i la seva família passen uns dies per estiuejar, s’ha passat de 1’5 al 2011 a 1’7 al 2012, és una ofensa difícilment assumible. No només per les 4088 persones que es beneficien de la RMI, les centenars de famílies sense recursos a l’espera, sinó també per una societat que contempla com es tanquen hospitals públics, que desapareixen places de mestres o drets socials.

Aquesta comparació que denunciem avui, creiem que mostra que la qüestió no es situa en si hi ha o no diners, sinó com es distribueixen aquests diners. A netejar catifes i coberteries o donar una darrera i molt limitada darrera oportunitat ?

Associació de professionals, estudiants i ciutadans compromesos amb l’àmbit social

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.