Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Professionals de l’àmbit social denuncien la greu degradació del sector i fan una crida a l’organització

Publicat per dia 17 gener 2013 – 15:35Cap comentari | 216 views

Professionals de l’àmbit social denuncien la greu degradació del sector i fan una crida a l’organització

Share to Google Plus

La crisi, la por, la incertesa i la coartada de l’austeritat són aprofitades per empitjorar les condicions laborals del sector social. Aquesta és, si més no, la denúncia que es fa des de PROSOCIAL, entitat formada per treballadors i treballadores de l’àmbit social. En una carta difosa per aquesta entitat també es denuncien amenaces per part d’algunes entitats i empreses cap a personal laboral per tallar qualsevol intent de protesta o organització. Per això des de PROSOCIAL e fa una crida a la solidaritat i a l’organització del sector per lluitar per defensar-lo. A continuació podeu llegir aquest document:

La degradació de les condicions laborals dels que treballem al sector social és molt forta, si això ja és greu, el fet de que el punt de partida era la precarietat, agreuja la situació. El nombre de companys/es a l’atur és molt ampli, els sous han baixat a nivells de nua explotació, per posar un exemple més que gràfic, companys/es que fa uns dies, ¡uns dies! cobraven 1200 euros per 37’5H, al canviar d’empresa per realitzar la mateixa tasca ara cobraran 800 i per 40H. La tendència és aquesta, aprofitar la crisi, la por, la incertesa, la coartada de la austeritat per empitjorar les condicions dels treballadors/es.

A més estem rebent notícies de amenaces per part de certes direccions d’empreses i entitats cap els treballadors/es per tal de tallar tot intent de protesta o organització. També estem veient com s’ofereixen feines d’una determinada categoria que no és correspon amb el contracte. El rosari de mostres de l’atac a un sector ja precarietzat són moltes. No podem obviar dins l’equació el que som treballadors/es d’un sector molt jove i a on la vesant altruista és important. No deim que això sigui estrictament negatiu, que s’aprofitin d’això si que ho és. Una de les conseqüències més importants és l’impacte en la qualitat del treball, és a dir, en els drets de la ciutadania a ser ben atesa.

Davant aquesta ofensiva ens adonem que estem aïllats i indefensos, per raons diverses el nostre sector té escassa consciència de defensa dels seus drets. Malauradament la petjada sindical és molt feble, però això no ens deixarà amb els braços creuats plorant la nostra mala sort. És urgent organitzar-nos i expressar el nostre rebuig a que ens explotin.

La jornada de reflexió realitzada per PROSOCIAL el desembre passat ratificà la importància de impulsar la lluita per exercir, en la mesura de les nostres dimensions, de contrapés d’aquesta perillosa deriva.

Per tot això necessitem formar un grup de persones que impulsin aquesta lluita, mans i cervells per tenir una veu que defensi i estigui al costat dels companys/es  acomiadats, als que han minvat els seus drets o que estan essent coaccionats. Si ho veus important i tens temps contacta a aquest mail: professionalsambitsocial@gmail.com

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.