Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Opinió

[Opinió] La defensa de l’educació revifa

Publicat per dia 5 abril 2014 – 19:59Cap comentari | 232 views

[Opinió] La defensa de l’educació revifa

Share to Google Plus

Ha estat un hivern llarg. Un hivern on les lluites per l’educació pública, de qualitat i en català han estat en un procés de posar les cartes sobre la taula, de cara a plantar un final de curs ple d’accions reivindicatives potents tant en contingut com en participació.

I ara, quan ja ens comença a visitar la primavera, es preveu una explosió com poques vegades havíem vist de vitalitat i energia de part de tres col·lectius diferents però afins.

Per una banda tenim, com no podia ser d’altra manera, l’Assemblea de Docents. Des de fa dues setmanes ha encetat la campanya de difusió, a nivell tant digital com de carrer, de la Marxa per l’Educació que pretén ser el sus de la campanya Primavera Verda. Com ja havien advertit, el final de curs seria mogut, i aquesta acció es preveu massiva. És destacable tot el ventall de propostes que estan plantejant a les típiques accions que solen caracteritzar la lluita social, sense per això deixar-les de banda (recordem que tot esclatà amb la vaga indefinida). Aquest pic, però, organitzen una marxa que partirà d’Inca, passarà per diferents pobles del Raiguer i acabarà al passeig d’Es Born amb un parlament i una actuació de Taverners. És important remarcar que tenen inscripcions tant per marxaires com per voluntaris que tenguin ganes d’ajudar amb l’organització.

Per una altra banda hem vist durant aquesta setmana la “ressurresció” de les Encausades de la Conselleria d’Educació amb un cavi d’imatge i una roda de premsa que despertà l’interès de tots els mitjans amb la finalitat de fer saber que ja tenen data pel judici, que serà 2, 3 i 4 de juliol.  Però durant els tres mesos que queden ja han deixat clar que pensen donar branca ja sigui aconseguint suports de diferents personalitats, col·lectius i sectors com creant sinergies amb l’Assemblea de Docents i amb Crida per tal d’unir forces. Unes sinergies, per cert, que es faran patents ja dia 12 . Hem de tenir en compte que un judici de 44 persones és un fet totalment excepcional i que segurament durà molta de coa, tant per una banda com per l’altra.

La tercera contribució ve de la ja citada plataforma Crida. Just avui ha engegat la campanya Dia 15 tenim la paraula amb dos vídeos on fan una crida a desfer-nos de tots aquells lligams que, com a teresetes, van manejant l’educació en detriment dels estudiants i en benefici d’uns pocs. Amb aquest objectiu fan una crida a la participació per elaborar el “Llibre Verd de l’Educació” entre totes i el punt d’inici serà dimarts dia 15 quan es reuneixin totes les assemblees de centres que així ho vulguin per anar elaborant el llibre. Com es deia més amunt, tornam a veure una proposta original, que segurament dugui molta feina però que serà molt constructiva per tal de vertebrar i dotar de fonaments compartits una lluita que de cada dia se’ns fa més i més necessària.

Com veim als tres casos, del que més es necessita són mans,  participació i ànims per tal de no retrocedir ni una passa, ja que com dedicava fa uns dies Lluís Llach a l’Assemblea de docents:

“No faceu ni una passa enrere en la vostra lluita… no en faceu cap, entre altres coses perquè trepitjaríeu els qui teniu darrere, que som molts. Som darrere vostre per donar-vos suport i per aprendre del vostre exemple, Ni una passa enrere, totes les passes endavant per l’educació, per la justícia i per la dignitat”

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.