Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Molt més que dos anys aturant desnonaments

Publicat per dia 24 setembre 2013 – 11:51Cap comentari | 237 views

Molt més que dos anys aturant desnonaments

Share to Google Plus

Demà dimecres 25 de setembre farà dos anys de la primera vegada que la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca va sortir al carrer per denunciar la vulneració del dret a l’habitatge.

Durant aquests dos anys, la PAH Mallorca ha estat fent costat a les persones i famílies que s’han acostat per problemes amb l’habitatge, hipoteques i lloguers. Ha denunciat la situació de crisi habitacional que pateixen milers de persones tant a les Illes com arreu de l’Estat Espanyol. També, s’ha realitzat una forta campanya de recollida de signatures per la ILP de la dació en pagament retroactiva, lloguer social i moratòria de desnonaments.

S’han aconseguit negociacions quan els bancs no volien negociar, també s’han assolit dacions en pagament quan les entitats financeres deien que no eren viables. A més a més, l’associació ha forçat a l’Ajuntament de Palma a canviar la seva posició i aprovar la moció per Palma Ciutat Lliure de Desnonaments, amb les mesures que comporta. Han denunciat les mentides i fal·làcies que empren les entitats financeres per enganyar les persones que no poden pagar les seves hipoteques. S’han aturat desnonaments al carrer, als jutjats i a les mateixes oficines dels bancs.

Això no obstant, tot i que el Govern defensa que han minvat els desnonaments, amb frases com la del ministre Guindos quan deia “Los desahucios son anecdóticos”, la PAH segueix denunciant que  els desnonament són una realitat quotidiana que es donen amb especial cruesa contra les persones més febles, avis, infants, famílies senceres, que són assetjades per la banca, i enganyades per tal de fer negoci de la seva desgràcia i desnonant sense cap tipus de mirament.

Per tot això, la PAH comunica que seguiran defensant les persones, apoderant-les davant les entitats financeres,denunciant dia a dia els abusos de la banca, a la xarxa, al carrer, a les oficines, i defensant els seus habitatges fins al punt d’aturar sigui com sigui els desnonaments.

Consideren l’actuació del Govern respecte a la ILP un atac directe a la democràcia en ignorar les peticions avalades per quasi un milió i mig de signatures, amb una llei vergonyosa, amb un abast molt limitat, i molt lluny de considerar l’Habitatge com un Dret Fonamental. Per tant seguiran reivindicant les tres condicions de mínims que cal que s’estableixin per garantir els drets de les persones: Dació en Pagament Retroactiva, Lloguers Socials i Moratòria de Desnonaments.

Així, la PAH seguirà defensant el Dret a l’Habitatge com a Dret Fonamental, ara més que mai, amb l’experiència del camí recorregut, amb la convicció que els donen més de 2000 famílies que han passat per la PAH, amb la idea que la crisi habitacional és un fet, i per tant cal seguir lluitant per les persones que es troben en procés de desnonament, i pressionant les institucions perquè estableixin els mitjans necessaris per garantir el Dret a l’Habitatge avui i en el futur.

Una gran manifestació

En tot moment, la PAH ha posat de manifest que és conscient que els desnonaments són conseqüència d’altres mancances del sistema actual com les retallades als drets laborals, i que les seves víctimes ho són també de les retallades en educació, sanitat i serveis socials, que es veuen condemnades a l’exclusió social i a la marginació. Per tot això, la PAH ha convocat per aquest dissabte 28 de setembre una manifestació Contra les Retallades als Drets Fonamentals. L’acte sortirà a les 18h de la plaça de la Reina (Palma) i acabarà a la plaça d’Espanya, on es llegirà el manifest i es realitzarà una petita representació teatral de caràcter reivindicatiu. Finalment, hi haurà concert per celebrar el segon aniversari de la PAH Mallorca.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.