Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Salut

Mobilització contra l’escàndol del copagament sanitari encara no resolt a les Illes

Publicat per dia 27 maig 2016 – 18:10Cap comentari | 297 views

Mobilització contra l’escàndol del copagament sanitari encara no resolt a les Illes

Share to Google Plus

El Sr. Nacho Garcia Pineda, director assistencial del servei de salut sortí el dilluns, a dir que, lo de que la gent no hagi de bestreure més de lo que li correspon pel copagament sanitari, a final d’any estarà arreglat.

Els governants actuals, que abans de les eleccions autonòmiques de l’any passat havien dit que arreglar això era cosa de 15 dies, encara no ho han arreglat (ja ha passat més d’un any).  Es va mantenir la protesta i les altres dues anunciades per fer durant la campanya electoral, i ja s’avisà que només es deixarien de fer-les si es veia qualque resultat positiu, tot i que fos parcial, però que només amb bones paraules, com han fet fins ara, no ens aturarien.

Com  el problema segueix, la Plataforma d’Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, conseqüentment, va fer una concentració de protesta ahir 26 de maig davant la Conselleria de Sanitat.

És un escàndol que persones amb pensions de 700 euros mensuals que estan molt malaltes hagin de bestreure cent i dos-cents euros, i potser qualcú encara més, per copagament sanitari quan no els correspon pagar-ne més que vuit, i hagin d’esperar a vegades més de 10 mesos que els tornin lo que han bestret, i és un escàndol que això que el PP no va voler arreglar tampoc no ho vulguin arreglar els d’aquest govern de progrés en que sí que la plataforma havia depositat esperances.

“és un escàndol que aquests suposats socialistes, per desmobilitzar la participació a la nostra acció, pretenguin passar-nos amb cançons per motius electoralistes”

D’aquesta manera, la plataforma farà més concentracions (9 de juny i 23 de juny) davant la Conselleria de Sanitat (a plaça Espanya) per a que aquest escàndol sanitari, i social, sigui eliminat. Al crit de “Fora copagament sanitari”, i sent al carrer, els pensionistes i jubilats deixen clar que aquesta situació no pot seguir, i es posava com exemple la Comunitat Valencia on aquest copagament ja és història.

Comunicat “LA PLATAFORMA DE JUBILATS CONTRADIU LA CONSELLERA DE SALUT”

La Plataforma d’Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, integrada per Padrines i Padrins Flauta de Mallorca, pensionistes de CCOO, pensionistes d’UGT, Jubilats per Mallorca i Federació d’Associacions de Pensionistes CAIB, tenguérem una reunió amb la Consellera de Sanitat i altres membres de la seva Conselleria, el passat dia 27 d’abril, per reivindicar el compliment del compromís que, prèviament a les eleccions autonòmiques, havien contret amb nosaltres els partits que formen part de l’actual Govern Balear, en relació de posar en funcionament un sistema informatitzat que impedís que molta gent hagi de bestreure centenars d’euros que no els correspon pagar en el copagament sanitari, sistema que ja funciona a Andalusia, al País Basc i que ha estat implantat fa poc a Castella-La Manxa.

Allà ens digueren que no era tan fàcil com es creien, que si el sistema informàtic de les farmàcies … tal cosa, que si el decret llei no sé quin … tal altra cosa, que potser d’aquí sis o vuit mesos ho podrien arreglar …, etc. Ens tractaren amb una gran amabilitat i dient tot el temps que estaven d’acord amb lo que nosaltres anàvem dient.

Hem valorat la cosa i hem arribat a la conclusió que ens passaren amb cançons i que allò que els interessava, bàsicament, era que no continuàssim la protesta pel seu incompliment fins després de les properes eleccions espanyoles.

També ens hem indignat amb el peu de foto que posaren ells a la foto que ens férem amb ells, i que deia una mentida dient que els havíem demanat que demanassin a Madrid etc., quan allò que havíem fet era exigir-los que complissin el seu compromís electoral, a més de suggerir-los que, essent que la nova targeta sanitària ja permet descobrir els abusos, potser seria millor suprimir del tot el copagament,

Per això hem decidit que mantendrem les protestes, que convocam ja davant la Conselleria de Sanitat els propers dies 26 de maig, 9 de juny i 23 de juny. Si abans de les protestes ja es fes efectiu que la gent que ha d’aportar un màxim de vuit euros mensuals de copagament, anàs a les farmàcies i no hagués de bestreure més que els vuit euros que els correspon a pagar, aturaríem les protestes fins després de les eleccions, però que si només obtenim paraules i no fets, les mantindrem.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.