Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Mobilització a Eivissa durant la vaga general

Publicat per dia 15 novembre 2012 – 14:06Cap comentari | 253 views

Mobilització a Eivissa durant la vaga general

Share to Google Plus

Un company ens ha fet arribar la crònica de com es va viure ahir la vaga a Eivissa:

Ahir dematí, es varen concentrar unes cinquanta persones a s’Alamera d’Eivissa, convocades pel Comitè de Vaga d’Eivissa i Formentera. Després de confeccionar diverses pancartes, el piquet va sortir pels carrers a animar els comerços a tancar, repartint cartells de TANCAT PER VAGA GENERAL. Tot seguit, el piquet es va dirigir fins a la Conselleria d’Educació, tallant el carrer, i entrà durant uns minuts, així com també es bloquejà l’entrada al Consell d’Eivissa, però sense cap incident.

A Formentera des de les vuit del matí es realitzaren perolades als instituts i a les 12 hi hagué una concentració a la Plaça de Sant Francesc, amb una gran quantitat de mestres i professors. Els comerços se sumaren a la protesta i penjaren el cartell de Tancat.

Les protestes continuaren durant la tarda, amb la convocatòria d’una manifestació, que comptà amb un Bloc Alternatiu, impulsat pel comitè i que portà a la pancarta el lema “Per la dignitat del poble, vaga i lluita”. Aquesta mobilització va ser molt nombrosa, animada i reivindicativa. A més, comptà amb un nombrós grup de professorat, que portava una pancarta que deia “No a la reforma, els nostres drets no es retallen” amb el llaç pel català i el símbol contra les retallades.

A continuació, podeu llegir el manifest del Comitè de Vaga d’Eivissa i Fomentera:

El passat dissabte 27 d’octubre de 2012 es va constituir, en assemblea oberta, el Comité de Vaga d’Eivissa i Formentera de cara a la propera Vaga General del 14 de novembre.
Som una assemblea alternativa, desvinculada de sindicats i partits polítics, que volem treballar de forma autònoma i transversal i que ens oferim com un espai aglutinador per a les organitzacions i persones a títol indiviual que treballen per la transformació social i contra la dinàmica de retallades socials, nacionals i lingüístiques que porten a terme els diferents governs de Bauzà i Rajoy i que s’emmarquen en un context de crisi econòmica agreujada per les polítiques globals del Banc Mundial, Fons Monetari Internacional i Banc Central Europeu.

Aquesta ofensiva neoliberal ens porta a un retrocès democràtic on cada vegada les persones tenim menys drets i ens trobem més sotmeses a les imposicions dels grans mercats financers. Cada vegada els rics són més rics, i els pobres més pobres. Contra aquesta nova dictadura i contra el desmantellament de l’estat del benestar, ens veiem en la necessitat de donar una resposta al carrer. No tolerarem que tot allò que van aconseguir els nostres pares amb grans esforços i lluites sigui aixafat. No permetrem cap més atac a la nostra dignitat, ni a la nostra salut, ni a la nostra educació, ni a la nostra llengua. Som persones i som poble i volem decidir sobre el nostre futur i la nostra economia.

Pensem que és el moment més idoni per trencar amb els sindicats tradicionals, que han estat preocupats per les subvencions i pactes amb la patronal, i no han solucionat els principals problemes de la classe treballadora. Per això cal que ens organitzem des de la unitat popular i sortim a protestar per les injustícies.

Us convidem a sumar-vos a la Vaga General del dia 14 i a participar de les accions, mobilitzacions i reivindicacions que portarem a terme els propers mesos. No podem perdre ni un minut més. Perquè la vaga només és el principi, però cal que sigui un èxit per poder plantar cara a aquesta situació crítica. Aquesta crisi no l’hem de pagar ni els pagesos, ni els estudiants, ni treballadors, ni professors, ni botiguers, etc.

EIVISSA I FORMENTERA A LA VAGA GENERAL!

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.