Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Convocatòries, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Ja són 118 els centres educatius que es tancaran el 28N en defensa de l’educació pública

Publicat per dia 25 novembre 2012 – 10:332 Comentaris | 515 views
Share to Google Plus

[Actualització 27N - 23:45] Ja són 118 els centres que es tancaran demà 28 de novembre! Sens dubte ja suposa un èxit rotund de la Plataforma Crida, demà toca fer història.

[Actualització 27N - 20:50] Ens acaben d’informar que l’IES Juníper Serra s’apunta a les tancades. Així que sembla que els centres mobilitzats en són 114.

[Actualització 27N - 20:45] Segons les darreres informacions, ja tenim constància de 113 centres que es tancaran demà.

[Actualització 27N - 17:15] No paren de sumar-se centres! La Plataforma Crida informa que ja són 101 els que han comunicat que es tancaran.

[Actualització 27N - 15:45] La Plataforma Crida acaba de comunicar que de moment en són 97 els centres que demà es tancaran

[Actualització 27N - 10:30] Ja són 86 els centres que han anunciat que es tancaran durant el 28N. Aquí es pot veure el mapa de les tancades actualitzat.

[Actualització 26N - 23:00] La FAPA Mallorca fa una crida a la tranquil·litat argumentat que l’únic requisit per poder utilitzar les instal·lacions dels centres escolars es havent-ho comunicat a la direcció dels respectius centres. Apunten que tot es deu a una tàctica de confusió i censura per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats.

[Actualització 26N - 17:00] La Plataforma Crida informa que avui nombrosos centres escolars han rebut una notificació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats recordant-los (casualment dies abans del #tancades28N) la regulació de l’ús de les instal·lacions escolars, que diu que les escoles d’infantil i primària haurien de demanar permís a l’Ajuntament si la direcció del centre no l’atorguen directament.

Per al dimecres 28 de novembre, la Plataforma Crida ha convocat una tancada general als centres educatius com a forma de protesta davant les dràstiques retallades en l’àmbit escolar i educatiu.  Des de fa mesos, la Plataforma va decidir dur endavant la proposta de convocatòria de tancades als centres.

L’objectiu de l’acció és, entre d’altres coses, crear cohesió entre els diferents membres de la comunitat educativa i per reforçar i motivar assemblees de centre i cercar propostes de futur en defensa d’una educació pública i de qualitat.

Així, cada centre ha preparat diferents activitats durant la jornada de tancades, tot i que la majoria d’aquestes es realitzen a partir de les 17h, fora d’horari lectiu. Una altra tasca que hauran de dur a terme les assemblees de cada centre serà la de decidir si donen suport o no a la proposta de manifest conjunt que va suggerir l’Assemblea de l’Embut i el qual està escrit per mares i pares d’alumnes, professorat, treballadores i treballadors de l’ensenyament públic i alumnes…

Després de totes aquestes activitats, a alguns centres, la comunitat educativa hi passarà la nit per seguir la protesta. Alguns centres no han expressat públicament les seves intencions per por a represàlies. D’altres, simplement, han decidit que no hi quedarien a dormir.

Segons comunica la Plataforma, més de seixanta centres educatius s’han apuntats ja a la protesta, malgrat en algunes ocasions la directiva d’aquests ha impedit la realització d’activitats als centres davant les amenaces de la Conselleria d’Educació. Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes també han comunicat pressions i entrebancs per poder dur a terme les tancades del 28N.

Les raons per a la mobilització en són vàries: els atacs cap a la llengua, les retallades en l’àmbit educatiu, la nova llei de convivència o la llei de símbols institucionals.

El personal docent juntament amb les mares i pares porten setmanes organitzant-se

La proposta de les #tancades28N ha tingut molt bona acceptació a molts de centres d’arreu de l’illa. Segons la Plataforma Crida, més de 60 ja han confirmat que es tancaran per secundar la convocatòria i ja s’ha començat a veure imatges dels preparatius per aquesta important jornada de mobilitzacions al sector educatiu.

Hem el·laborat una llista dels centres que han fet públic a través de les xarxes socials que s’adhereixen a la convocatòria. A més, molts de centres ja han començat a fer públic el programa d’activitats de les seves tancades, com podeu veure en la següent recollida dels cartells que han compartit.

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.