Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Okupació i espais alliberats

Mapades unes 600 cases buides de la Sareb a les Balears per tal d’incitar la seva recuperació

Publicat per dia 21 octubre 2015 – 16:171 Comentari | 379 views
Share to Google Plus

20151021_sarebnuestraLa Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH) han iniciat la campanya #LaSAREBesNuestra en la que s’incita a recuperar les cases buides propietat de la Sareb (Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria), popularment coneguda com la “banca dolenta”. Recordem que la Sareb és una entitat bancària creada al 2012 per tal de comprar i reunir els actius tòxics de les 8 entitats bancàries rescatades per l’Estat. La reestructuració bancària que inicià l’Estat espanyol a partir de 2010 per tal de salvar els bancs de l’actual crisi del capitalisme, tot injectant diners a certes entitats bancàries i fusionant-les, ha costat entre 61.000 milions d’euros (segons el Banc d’Espanya) i uns 108.000 milions d’euros (segons el Tribunal de Cuentas).

Per tot aquest capital injectat des de l’Estat, la PAH considera que la Sareb és nostra i que, per tant, les cases que posseeix també ho són. Avui han presentat la web La Sareb es Nuestra en la que han mapat uns 32.000 habitatges buits arreu de l’Estat en mans de la Sareb, dels més de 100.000 que posseeix l’entitat. D’aquests habitatges mapats un total de 624 es troben a les Illes Balears: 537 a Mallorca, 81 a Menorca i 6 a Eivissa.

20151021_sarebnuestra_balears

A més, a la web apareix informació sobre la Sareb i la reestructuració bancària, a més d’una guia de recuperació d’habitatges: el Manual de l’Obra Social la PAH. Per acabar, vos deixam amb el vídeo explicatiu de la campanya:

 

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.