Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Manifestació el 22 de gener contra Mercadona per l’acomiadament de Zoilo

Publicat per dia 17 gener 2011 – 9:48Cap comentari | 198 views

Manifestació el 22 de gener contra Mercadona per l’acomiadament de Zoilo

Share to Google Plus

El CNT convoca una manifestació dia 22 de gener contra la cadena de supermercats Mercadona, per l’acomiadament de Zoilo, delegat sindical de CNT en l’empresa.

Serà el dissabte 22 de gener a les 11 hores al carrer Blanquerna, cantonada amb Antoni Marquès fins a Plaça de l’Olivar

Des de fa un any i mig funcionen dins de la cadena de supermercats MERCADONA, diverses seccions sindicals de CNT a Mallorca. El motiu de la creació d’aquestes seccions respon a les nombroses vexacions i al tracte inhumà que pateixen els treballadors d’aquesta empresa: falta de respecte a les baixes mèdiques amb amenaça d’acomiadament, obertura de actes disciplinàries falses, casos de maltractament psicològic, i un llarg etcètera.

El passat 14 de gener de 2011, l’empresa MERCADONA S.A. (MALLORCA) ha procedit a l’acomiadament, del delegat sindical que CNT té per a tota Mallorca, després que aquest hagi estat l’artífex de l’afiliació al sindicat de part de la plantilla, d’haver assessorat tots els treballadors que l’últim any li han guanyat processos jurídics a MERCADONA, i sobretot haver guanyat la sentència que anul·la l’obligatorietat que els treballadors de l’empresa treguin un 7, un 8 o un 9 per aprovar l’éxamen que els atorga la prima anual de beneficis (amb aquest correu s’adjunta un reportatge sobre aquest tema).

Una vegada lliurada la carta d’acomiadament l’empresa, mitjançant l’advocat Mario Martín Gutiérrez, ha comunicat al nostre delegat la cessació de la seva relació laboral i la prohibició d’entrar a les instal·lacions de l’empresa per al repartiment de qualsevol tipus de propaganda sindical. Des de l’empresa s’acusa mitjançant infundats arguments al nostre company Zoilo de no tenir un tracte apropiat amb els clients del supermercat on treballa, fins i tot volent-los atropellar en el pàrquing amb la seva furgoneta de repartiment, entre altres absurdes acusacions. Fets que evidentment són falsos.

La verdadera raó per la qual s’ha produït aquest acomiadament, no és cap altra que castigar i reprimir qualsevol tendència combativa de lluita sindical dins de MERCADONA. Des de fa any i mig el sindicat CNT manté, a Mallorca, una agitada lluita sindical dins de la cadena de supermercats en defensa de els drets, llibertats i reivindicacions dels seus treballadors/es, constantment atacats per l’empresa. L’acció sindical de CNT hi ha estat encaminada tant a la implantació del sindicat en l’empresa mitjançant diverses seccions sindicals (fet que no ha agradat gens a MERCADONA), així com cap a la reivindicació de la defensa dels llocs de treball de la plantilla i el respecte de l’articulat del conveni col·lectiu d’empresa i no només d’aquelles parts que a l’empresa li interessen. Fruit d’aquest conflicte s’ha aconseguit que la lluita del sindicat aparegui, des de fa mesos, constantment en els mitjans de comunicació, destacant els reportatges apareguts en IB3 Radiotelevisió de les Illes Balears així com en Televisió de Mallorca, motiu real pel que s’ha acomiadat el nostre company Zoilo.

És de destacar que és norma general de MERCADONA acomiadar als delegats/as que CNT té en l’empresa, a causa del seu “molest” sindicalisme combatiu, podent seguir-se aquesta cronologia en www.cnt.es/mercacoso.

Des de les seccions sindicals de CNT en MERCADONA, manifestem la nostra repulsa davant de l’acomiadament i a tal efecte hem preparant una manifestació per al 22 de gener contra la cadena de supermercats per aquest atropellament a la llibertat sindical.

Exigim la readmissió immediata del nostre company Zoilo, així com la cessació immediata de les polítiques repressives cap a les nostres seccions sindicals.

CAP AGRESSIÓ PATRONAL SENSE RESPOSTA SINDICAL!

SUPERMERCATS MERCADONA
NO COMPRIS ELS SEUS PRODUCTES, BOICOT!

SI VOLS MANIFESTAR LA TEVA SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS/AS DE MERCADONA VINE A LA MANIFESTACIÓ.

T’ESPEREM!

Més informació sobre el conflicte en: cnt.es/mercacoso i en mercadonamallorca.cnt.es.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.