Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Manacor, Publicació oberta, Treball i economia

L’Hospital de Llevant acomiada i discrimina

Publicat per dia 13 març 2015 – 9:37Cap comentari | 284 views

L’Hospital de Llevant acomiada i discrimina

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El dissabte 7 de març va ésser un dia de lluita. Ens aixecàrem prest i ens vam reunir uns quants companys de SAD/SOV CGT i CNT, per partir cap a la primera lluita del dia a Manacor.

A mitjant dematí, vam assistir a l’homenatge a les cinc milicianes que arribaren, fusell en mà, a lluitar contra el feixisme durant la guerra civil, i que van ésser brutalment violades i assassinades a mans dels falangistes de Manacor. Allà, estorats, vam assistir a una lamentable tergiversació de la història. Es va dir literalment que: “No varen venir a lluitar, i sí com a infermeres”. Trist homenatge a aquestes cinc lluitadores i tot un insult a totes les dones combatives del món. Com a poc a nosaltres, així com a altres assistents a l’acte, ens queda el conhort de que la vertadera història no s’oblidi mai.

Continuàrem la nostra caravana fins a l’Hospital de Llevant de Porto Cristo, on per tercera vegada, -i amb la complicitat del sol i es vent, que es posaren de la nostra part, onetjaren les banderes completant el paisatge, amb el blau de la mar a les nostres esquenes-, ens concentràrem per exigir la readmissió de la nostra companya Martha. La qual va ésser acomiadada disciplinàriament, per tant sense indemnització, acusada d’una falta greu que no va cometre. La vertadera raó es que està embarassada. Tal acomiadament encobreix un cas incontestable de discriminació per raó de gènere, i també negà el dret de conciliació de la vida laboral i familiar. El procés judicial està en marxa, no per això ho deixam de denunciar públicament, mitjançant l’acció directa.

Començàrem a cridar la readmissió de na Martha. Donat que coneixem que més de la meitat dels usuaris són de nacionalitat alemanya i tenguent en conte les contínues mentides a les que ens tenen acostumats tant des del sector empresarial, com de la patronal i del govern, els hi diguérem el motiu pel qual ens concentràvem allà, en l’idioma alemany. Això no els va agradar ja que tot d’una, dues figures suposadament humanes, guaitaren a un balcó i, per primera vegada, quelcom es va dignar a dirigir-nos la paraula, dient textualment: “Estais molestando a los pacientes”. Davant els crits per la nostra part de “SI TE MOLESTA, TANCA SA FINESTRA”, ens llançaren una llosca i humiliant, encara més si cal la nostra companya Martha, ens cridaren: “Que se vaya al paro”, i s’enfonyàren pegant una portada. Cal dir que hi havia personal que, amb atenció, observava els fets, i ens consta el malestar que hi ha degut a les lamentables condicions de treball que pateixen.

Continuàrem amb els nostres crits de “MARTHA READMISSIÓ” i “BOICOT, VAGA I SABOTAGE, PER UN HOSPITAL QUE NO ENTÉN ALTRE LLENGUATGE”. Així continuàrem durant una hora i vàrem donar per finalitzada la concentració, no sense abans haver-lis recordat que tornarem les vegades que faci falta fins que es faci justícia amb la nostra companya.

Agraïm la solidaritat activa per part dels nostres companys de la CNT així com de totes les persones que ens varen donar suport. I d’altres col·lectius que ens demostràren la seva solidaritat, però que per qüestions d’agenda no poguéren assistir.

Des d’el SAD/SOV CGT no consentirem aquest tipus d’agressions, ni a la nostra companya ni a la classe treballadora.

¡CAP AGRESSIÓ A LA CLASSE TREBALLADORA SENSE RESPOSTA!

¡SI TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!

¡ABÚS PATRONAL, RESPOSTA SINDICAL!

¡MARTHA READMISSIÓ!

¡¡¡SALUT I LLUITA!!!

Notícies relacionades:

[Crònica] Concentració de protesta davant l’Hospital de Llevant

Nova concentració a l’Hospital de Llevant per l’acomiadament de la treballadora embarassada

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.