Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

L’estudiantat no es conforma i prepara mobilitzacions

Publicat per dia 1 octubre 2011 – 9:331 Comentari | 311 views

L’estudiantat no es conforma i prepara mobilitzacions

Share to Google Plus

Com vàrem anunciar fa uns dies (http://contrainfomallorca.wordpress.com/2011/09/30/ja-nhi-ha-prou-cap-a-la-vaga-destudiants-el-6-doctubre/), ahir, dia 30 de setembre hi va haver una assemblea d’estudiants per parlar sobre la jornada de vaga de dia 6 d’octubre.

Doncs bé, davant la baixa assistència que hi ha hagut, s’ha arribat a la conclusió que la jornada de dia 6 és massa propera perquè es dugui a terme una vaga d’estudiants a la UIB amb èxit. Per tant, s’ha acordat que durant la propera setmana es farà una àmplia campanya de difusió amb passa-classes, penjada de cartells, repartiment de pamflets i enviament de correus per a celebrar una nova assemblea el mateix dia 6 d’Octubre a les 14h, als Propileus (a la zona aquella amb columnes que hi ha entre l’Anselm Turmeda i el Ramón Llull) oberta a tothom: estudiants, becaris, personal investigador, professors i PAS. La idea és que es tractin els problemes que suposen les retallades -que afecten tota la comunitat universitària- per mirar d’organitzar-mos i acordar accions i mobilitzacions en resposta a l’atac que està sofrint l’educació pública.

1 Comentari »

 • estudianTS escrigué:

  Benvolgudes rebels amb causa:

  Llancem un nou manifest que hem titulat “Exercirem el dret de rebel.lió” com a resposta necessària al “reformazo” de la constitució que ens han imposat,

  Estem recollint adhesions personals a aquest manifest, podeu difondre’l a totes les persones que creieu que els pugui interessar. Si us voleu adherir podeu fer-ho a http://derechoderebelion.net/adhesiones-manifiesto-nueva-dignidad-rebelde/

  Quan arribem a 1000 adhesions ho tornarem a difondre més públicament. Escollirem una data simbòlica, per fer circular de nou el text amb totes les persones adherides, i així ser cada vegada més participants en aquesta “Nova dignitat rebel”, que esperem que sigui una eina per autoorganitzar-nos al voltant de la desobediència.
  Fins llavors pots trobar-nos al grup de n-1: https://n-1.cc/pg/groups/757119/derecho-de-rebelin/
  Contacte amb aquesta iniciativa: info@derechoderebelion.net

  IMPLICA’T EN UNA NOVA DIGNITAT REBEL

  MANIFEST

  Exercirem el dret de rebel·lió. Suma’t al manifest d’una nova dignitat rebel

  “Quan el govern viola els drets del poble la Insurrecció és per al poble i per a cada porció del poble, el més sagrat dels seus drets i el més indispensable dels seus deures” (Declaració dels drets de l’home i del ciutadà de 1793)

  La ja actual constitució espanyola, dictada pel capital internacional i aprovada a esquenes del poble, no només no ens representa, sinó que no la reconeixem com a vinculant per nosaltres.

  En el seu article 135.3 diu que “Els crèdits per satisfer els interessos i el capital del deute públic de les administracions s’entendran sempre inclosos en l’estat de despeses dels seus pressupostos i el seu pagament gaudirà de prioritat absoluta”

  Amb l’aprovació sense referèndum d’aquest canvi constitucional, s’ha demostrat de manera definitiva que la sobirania popular no controla l’estat, el qual ha estat segrestat pel poder econòmic,

  Un govern que actua en benefici d’uns pocs és il.legítim.

  Segons el codi penal espanyol:

  “Són reus del delicte de rebel.lió els qui s’alcin violentament i públicament per a qualsevol de les funalitats següents:
  Derogar, suspendre o modificar totalment o parcialment la Constitució ”

  Per això i donat el caràcter precipitat, interessat i antidemocràtic d’aquesta recent reforma constitucional, podem determinar, que els delinqüents estan en el govern i les estructures que els secunden.

  El dret a la rebel.lió, està reconegut des de fa més de dos segles pel dret internacional, a través per exemple de la “Declaració dels drets de l’home i del ciutadà” de 1793. La seva funció és fer prevaler el dret de plantar cara pel bé comú, davant situacions com la que estem vivint.

  Davant la rebel.lia colpista dels de dalt, el dret de revolta de les de sota.

  El nostre compromís és amb el bé comú i per això, seguint el nostre deure legítim com a ciutadanes, ens declarem rebels a la constitució, insubmisos a l’Estat i desobedients a tota autoritat que el representi. És per això que ens declarem ciutadanes de les assemblees populars i de les assemblees dels projectes postcapitalistes en què participem. És d’aquesta manera com exercim la nostra sobirania.

  Ens comprometem a fer tot el que estigui al nostre abast per construir un nou poder popular que faci possible una nova societat on les decisions siguin preses realment pel poble.

  Entenem que després de la gran acumulació d’indignació que hem viscut la millor forma de recuperar la dignitat, és mitjançant la rebel.lia.

  Entenem com dignitat la nostra capacitat de desobeir lleis injustes i / o contràries al benestar dels pobles.

  Per tot això, ens comprometem amb la crida per iniciar i estendre una acció de resistència fiscal total a l’Estat espanyol i cap a aquells que el controlen com a acció conseqüent per demostrar que no pagarem “els seus deutes”, perquè no reconeixem aquesta constitució. Una desobediència fiscal que serveixi per alimentar l’autogestió de les assemblees i des d’aquestes, donar “prioritat absoluta” al finançament participatiu dels recursos que considerem realment públics.

  Com que la situació que vivim a l’Estat espanyol, és comú a molts països del món i ja que els poders econòmics que manen són globals, animem als éssers humans de tot el món a afirmar el seu dret de rebel·lió mitjançant manifestos com aquest.

  La resistència fiscal va ser una de les estratègies de desobediència civil que va portar a l’Índia cap a la independència de l’Imperi britànic; ara pot ser una estratègia clau per a independitzar-nos a totes del capitalisme global.

  Ja hem superat la fase d’indignació, ara som una nova dignitat rebel!

  ———–
  Més info sobre el Reformazo de la constitució: http://www.reformazo.com

  Més info sobre el dret de rebel·lió: http://es.wikipedia.org/wiki/Derecho_de_rebeli%C3%B3

  Més info sobre la resistència fiscal: http://es.wikipedia.org/wiki/Resistencia_fiscal

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.