Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Les traves del Govern no impedeixen una nova jornada de mobilitzacions

Publicat per dia 4 octubre 2013 – 0:32Cap comentari | 235 views

Les traves del Govern no impedeixen una nova jornada de mobilitzacions

Share to Google Plus

Un altre dia de vaga marcat per la negativa del Govern a negociar que, a la vegada, ha empès el col·lectiu docent a seguir aguantant el pols en aquesta vaga.

Al matí, hem pogut saber que, malgrat l’emotiva concentració silenciosa espontània a les portes de la Conselleria i la gran feina de l’Assemblea de Docents, el Govern no ha volgut cedir a les demandes del col·lectiu docent, ni presentar cap proposta alternativa o pla de negociació, la qual cosa respon a l’estratègia de desgast que segueix Bauzá, Camps, Estarelles i companyia.

Paral·lelament a la reunió que tenia lloc a la Conselleria, en la qual l’Assemblea de Docents ha demanat la no assistència a la plaça perquè no es pogués acusar la multitud de coacció al govern, com passà ahir, hi ha hagut diverses mobilitzacions per totes les Illes.

A Mallorca, la protesta s’ha desplaçat a la UIB, on la PUDUP havia organitzat una turada de classes a les 12h per donar suport a la vaga. Durant els 30 minuts d’aturada de classes, s’ha llegit un manifest i s’ha penjat un llaç a la façana de la facultat de Ramon Llull. A més, Biel Majoral ha interpretat la canço No ens fareu callar, de Toni Roig, molt emotiva aquests dies.

Fotos: @ainallabrs, @PUDUP_Illes, @GuillemGCA, @georginasas i @Laurarevolta

A Eivissa també una poderosa concentració s’ha reunit per exigir i fer pressió al Govern per negociar de bon de veres i cercar un concent amb els docents. Donaven suport als representants de la Coordinadora de Professorat Preocupat que han assistir aquests dies a les negociacions com a part del comitè. Eivissa ha estat molt mobilitzada durant tot el període de vaga.

Fotos: @BeluAntika

A Menorca, centenars de persones s’han concentrat a Maó, davant de la Delegació d’Educació també per exigir el tan esperat acord entre Gover i comitè de vaga. En tot moment, s’ha recordat els tres directors expedientats de Maó i s’han corejat lemes de despenalització.

Fotos: @paoazpe i @xisca_bs

Pels carrers d’Inca s’ha organitzat avui una solorrosa Marxa d’Escoles per donar suport a la vaga de docents.

Fotos: @gklabz, @DesConcertats, @Antoni_Mallorca i @Reinadelsoceans

A Inca també ha tengut lloc l’Assemblea de Docents de Mallorca, que s’ha realitzat aquest horabaixa, així com les assemblees de professorat d’altres illes i en la qual han decidit continuar la vaga is eguir plantant cara al govern. A continuació podeu veure les imatges de l’Asemblea celebrada a Inca (les tres de dalt) i a Eivissa (les de sota):

Fotos: @DesConcertats, @nela_hidalgo, @merylux, @BeluAntika i @palcolea

L’acció d’Aules Buides continua i arrela fort sobretot els dijous i divendres. Avui el CEIP s’Hort des Fassers (Alcúdia), l’IES Josep Maria Llompart (Palma) i al CEIP Es Canyar (Manacor), on un 68,67% de l’alumnat no ha anat a escola, segons l’APIMA del centre. Ja es considera una acció rutinària dins la quotidianitat de la vaga. Així, molts de professors poden descansar i acudir al centre alguns dies marcats. Cal destacar el CEPA Son Canals, que ha agafat molta embranzida aquest octubre. A passades assemblees s’havia acordat mantenir com a  mínim el 50% del professorat en vaga. Avui s’ha obtengut la xifra d’un 57%.

Per acabar, la xifra del dia d’avui de la caixa de resistència apunta a uns 352.000€ de solidaritat, mñes el patrimoni en forma de quadres i obres adquirides per l’Assemblea gràcies a donacions.

Demà continua la mobilització i es tancara així la tercera setmana de vaga amb un gran concert solidari a Porreres per recaptar diners per a la caixa de resistència amb grups com Antònia Font, La Gran Orquestra Republicana, Oprimits i altres grups.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.