Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Països Catalans

Les tancades del #25A, minut a minut

Publicat per dia 25 abril 2013 – 16:162 Comentaris | 447 views
Share to Google Plus

Des d’aquí fem un seguiment minut a minut de les tancades en defensa de l’educació. Si voleu compartir informació podeu contactar amb nosaltres mitjançant twitter, facebook o correu electrònic a l’adreça contrainfo@contrainfo.cat

A la torrada fallera de l’IES Marratxí, no hi pot faltar el ninot:2222IESMarratxí-falla

[22:05] Ens arriben fotografies de Menorca, concretament a es Mercadal hi ha hagut més de 150 persones que han reivindicat l’escola pública.2200CEIPEsMercadal

[21:57] Arriba l’hora de sopar a les tancades. A l’institut de Marratxí hi han vengut ben preparats per fer una torrada. A l’IES Juníper Serra ja han acabat la xerrada i es preparen per sopar:

[21:30]  Més imatges dels nostres centres d’aquestes últimes hores. El CEIP Rafal Vell ha realitzat una encesa d’espelmes reivindicativa; l’IES Joan Maria Thomàs ens ensenya algunes de les seves pancartes.

D’altra banda, hi ha centres que fan xerrades com a l’IES Juníper Serra, que es tracta el tema de la problemàtica en l’àmbit educatiu.

21:30Juniperserra?

[21:20] Moltes imatges ens queden del dia d’avui, però sobretot, al llarg de la jornada hem pogut veure nombroses pancartes elaborades pels docents, famílies i infants, i que han donat una nota de color a la protesta d’avui.

2120IESsantanyí

Foto de l’IES Santanyí, de Berenice Enllaçada Janovedaquí

[21:15] Algunes tancades ja van arribant a la seva fi. Per exemple, des del CEIP Mestre Colom de Bunyola informen que per acabar la sessió n’Elisabet Abeyà ha acomiadat els assistents amb un conte.

2105CEIPMestreColomBunyolaconte

També, les escoles Pràctiques, Costa i Llobera, Felip Bauçà i Cas Capitol, reunits a les instal·lacions del primer, han anunciat la finalització d’una assemblea molt activa i participativa. Ens deixen amb aquesta imatge:

2100CEIPPràctiques

 

 

[20:10] Noves fotografies, aquest pic de l’IES Santanyí, el CEIP Ses Cases Noves i Rafal Vell. Fotos: Toni Hidalgo, Santiago Pérez i Berenice Enllaçada.

[19:50] Compartim més fotografies de diverses tancades: l’IES Guillem Cifre de Colonya, el CEIP Rafal Vell, de la tancada conjunta entre l’IES Antoni Maura i el CEIP Camilo José Cela, el CEIP Rodamilans i el CEIP Pràctiques i la tancada conjunta amb la comunitat educativa del Felip Bauçà, Cas Capiscol, Costa i Llobera i Pràctiques. Fotos: Joan C. Palos, Maria Antigua Jiménez, Francina Obrador i Santiago Pèrez a través de les xarxes socials.

[19:35] “Ja n’hi ha prou”, diu la pancarta que fan a la tancada de Pollença. Foto: @bielperello

1934Pollença_BielPerello

[19:30] En alguns centres ja ha començat l’assemblea, com el cas de l’IES Marratxí, després de l’elaboració de pancartes. Fotos: @tronc96

[19:00] S’ha difós el vídeo que han fet des de l’IES Damià Huget, amb el lema “La seva escola… confessional,  mercantilista, discriminatòria, centralista. La nostra escola…laica, democràtica, inclusiva, en català.”

[18:30] Més imatges de les tancades de l’IES Marratxí i el CEIP Pràctiques. Fotos: xarxes socials i @tronc96

[17:30] Continua l’activitat frenètica a les tancades. Aquí podeu veure unes imatges del CP Son Ferriol, CEIP Rodamilans de Sineu, el Mestre Colom de Bunyola, l’Antoni Maura i el CEIP Cases Noves. Fotos: xarxes socials.

[16:30] Sus a les tancades en diversos centres. Aquí podeu veure fotos del CEPA Son Canals, i també de la comunitat educativa del Marian Aguiló amb l’IES Emili Darder i el Guillem Sagrera. Fotos: Rafel Oliver i xarxes socials.

[15:50] Imatges del CEIP Pràctiques, Felip Bauçà, Cas Capiscol i el Costa i Llobera tancats junts per l’educació i realitzant l’assemblea. Fotos: @tronc96

[15:00] IES Joan Maria Thomàs, Palma. En alguns centres ja s’han posat en marxa les tancades. L’IES Joan Maria Thomàs a les 15h ha començat l’assemblea i han fet arribar la següent foto de grup.

1500JoanMariaThomasPalmaAvui tancament de tota sa comunitat educativa.

[12:15] Avui dematí l’escola CP Pont de Son Gotleu havia penjat algunes pancartes a l’edifici que expressaven la venda de l’educació pública i la llengua, entre d’altres. L’Ajuntament de Palma ha pressionat el centre perquè les eliminessin. Més tard, s’ha personat a l’indret un treballador de l’empresa ROIG per retirar-ne els cartells per ordre de l’Ajuntament de Palma.

[12:00] El migdia ja es podien veure algunes pancartes com aquesta del CEIP Mestre Colom de Bunyola.
1200CEIPMestreColomBunyola

[12:00] Avui és una jornada de lluita en defensa de l’educació i contra la LOMCE. S’ha arribat a convocar a nivell estatal, com es pot veure en aquest mapa de les tancades previstes.

1641_MapaGeneralTancadesEstat

2 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.