Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Las Kellys, Publicació oberta, Treball i economia

Las KELLYS a Mallorca

Publicat per dia 4 maig 2016 – 13:02Cap comentari | 303 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

Bones, sóc l’administradora del grup de facebook “Las KELLYS” (les que netegen els hotels) Mallorca. Aquest grup, com molts altres de diferents regions (Madrid,Barcelona, Lanzarote, Cadis, València,etc) neix de la necessitat de les cambreres de pisos de ser visibles, escoltades i respectades. De la necessitat de deixar de ser exclavas i explotades fins a nivells insospitats, d’un sector molt important al nostre país i en particular de les nostres illes, com és l’Hostaleria.

FB_IMG_1462125948901Hem arribat a un punt, en el qual ens veiem desprotegides, per convenis que només beneficien a empresaris, desprotegides per la precarietat del nostre treball i sou, per les malalties derivades d’anys fent els mateixos moviments i que no ens les reconeixen com a malalties laborals per part de les mútues, per governs que només pensen a omplir-se les butxaques i tenir calenta la butaca durant 4 anys, obviant tot allò que van prometre fer per la gent del poble, poble que els posa en aquests seients i obliden que una vegada els van demanar el seu vot amb promeses falses.

Vagi per davant, que encara que som un col·lectiu independent de sindicats i partits polítics haguts i per haver-hi, no tanquem portes a tot aquell que vulgui ajudar-nos (que ho necessitem), però una ajuda real, sense necessitat de parlar en el nostre nom únicament per penjar-se medalles (que no és la primera vegada que ens passa), ajuda de col·lectius, associacions, etc. Tal vegada aquest no sigui el mitjà idoni per fer una crida, però per algun costat hem de fer-nos escoltar, a part dels grups de Facebook o Twitter.

Les nostres companyes de Lanzarote, Madrid o Barcelona estan fent bastant soroll a través de radis i televisió i nosaltres volem seguir els seus passos.

Espero que aquesta carta serveixi per a alguna cosa realment bé, per a un col·lectiu bastant invisible fins ara.

Aquest article ha sigut traduït al català per respectar la política lingüística que practicam a contrainfo.cat, volem publicar més sobre aquesta lluita o sigui que enteneu aquest espai com un bon mitjà per difondre tot el que volgueu cambreres de pis.

Articles relacionats:

- Les que netegen els hotels, “Las Kellys”

- Dr. Joan López Ferré: “Són persones que sofreixen molt i que estan menyspreades per tothom. Hotelers les consideren xusma”

- Angelina Alfaro: “Anam sobrecarregades, tenim un treball enorme, i el cos et passa factura”

 

 

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.