Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Les escoletes municipals, en perill

Publicat per dia 8 juny 2012 – 15:31Cap comentari | 253 views

Les escoletes municipals, en perill

Share to Google Plus

L’educació està en un moment d’incertesa enfront els continus atacs i retallades que pateix. Malgrat tot, hi ha gent disposada a lluitar per defensar una escola pública de qualitat i en català.

A la Universitat, l’Assemblea de la Comunitat Universitària és tot un exemple de lluita, a través de les diferents accions que han organitzat durant el curs, així com diferents vagues, accions de sensibilització pels campus, i la recent ocupació de la Conselleria d’Educació. També, fa uns pocs dies es va crear la secció illenca de la Plataforma Unitària per la Defensa de la Univeritat Pública.

També, la Plataforma Crida- Assemblea de l’Embut està en marxa i recull, sobretot, una gran quantitat de pares i mares preocupats pels futur dels infants. A més, s’ha aconseguit estendre arreu dels pobles de l’illa. De moment, han organitzat casserolades i la concentració de dia 22 de maig, juntament amb els sindicats majoritaris.

D’altra banda, diversos centres de primària i secundària s’han oposat a la política lingüística de Bosch i han penjat llaços a les façanes dels edificis.

Les escoletes municipals han estat les últimes a mobilitzar-se i recentment s’han començat a moure després que, fa unes setmanes, l’Ajuntament de Palma va comunicar la intenció de privatitzar una de les quatre escoletes (de zero a tres anys) municipals, la de S’Arenal. Les altres tres, si bé, no seran privatitzades, de moment, si que pateixen alguns canvis de funcionament. Aquesta reestructuració deixarà al carrer 37 persones i moltes altres veuen ja afectades les seves condicions laborals.

Les treballadores han mostrat el seu rebuig a aquestes mesures que, per altra banda, no han pogut ser negociades ni discutides. Així doncs, s’han organitzat per plantar cara a aquesta privatització i per defensar un dels serveis més públics per a la població. Les mobilitzacions acordades són, de moment, casserolades els dimarts i dijous a les portes dels centres de 8:45 a 9:00h.

A més a més, el passat dimarts 5 de juny va tenir lloc a Cort una sorollosa concentració a favor de les escoles públiques.

Les quatre escoletes municipals són S’Arenal, Ciutat Antiga, Son Roca i Santa Catalina.

Podeu trobar més informació a la seva pàgina de Facebook: http://www.facebook.com/events/106344559506854/

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.