Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

Les ajudes de transport i menjador de la Conselleria exposen les famílies a la incertesa

Publicat per dia 17 novembre 2013 – 19:59Cap comentari | 208 views

Les ajudes de transport i menjador de la Conselleria exposen les famílies a la incertesa

Share to Google Plus

L’Assemblea de Docents denuncià fa uns dies la intenció de la Conselleria de no concedir les beques de menjador i transport per a les famílies que així ho necessiten. Però en les darreres hores, la Conselleria ha matisat aquesta decisió amb un comunicat confús i ambigu. Aquesta falta de concrecció deixa a les famílies en un estat d’inseguretat, sense saber si podran gaudir d’aquestes ajudes. Compartim amb vosaltres les declaracions de l’Assemblea en relació amb aquests fets.

Les ajudes de transport i menjador de la Conselleria exposen les famílies a la incertesa

L’endemà d’haver anunciat al Parlament la intenció de no convocar les beques de menjador, la Conselleria ha emès una confusa nota de premsa

Les famílies de les Illes Balears que aspiren a rebre una ajuda per a transport i menjador estan exposades a la incertesa total i absoluta. A dia d’avui, encara no saben si cobraran la bestreta que varen fer el 2012 per comprar llibres de text… i ja han hagut de comprar el del curs 2013-14. Des de l’Assemblea, consideram que aquesta situació és del tot perjudicial per a les famílies més necessitades en temps d’enorme crisi econòmica. Exigim una altra vegada, que aquestes ajudes es converteixin en beques i es convoquin i paguin a l’inici de curs.

La incertesa i inseguretat de la ciutadania davant l’Eduació a les Illes Balears és evident i demostrable. Les famílies de les Illes Balears reberen ahir, de part de la Conselleria d’Educació, l’enèssim ensurt d’aquest curs: “Aquesta Conselleria no té previst convocar les beques de menjador per al curs 2013/2014”, és la contudent i textual resposta que va rebre el diputat A. Alorda, de part de la consellera Camps, sobre la qüestió.

Avui, en canvi, a través d’una confusa i pseudotècnica nota de premsa, la Conselleria ha intentat tranquil·litzar el sector educatiu, explicant el que ja era públic des de feia gairebé un any: les ajudes estan pressupostades. Per tant, no hi ha cap impediment tècnic o legal per fer-les efectives i que només depenen de la voluntat política necessàries per tramitar-les i que arribin al més aviat possible a les famílies que més ho necessiten.

Recordem que la setmana passada va acabar el termini per sol·licitar les ajudes de llibres de text per al curs 2012/2013, de manera que, en aquests moments, les famílies encara no saben si rebran cap subvenció pels llibres de text que hagueren de comprar l’estiu del 2012, quan ja fa mesos que els seus infants necessiten els llibres del curs següent (2013/2014). El que sí saben, però –ja que consta així a la convocatòria– és que, en cap cas, percebran més de 50 € per alumne, quantitat clarament insuficient.

Des de l’Assemblea de Docents reclamam que la Conselleria, tal com declarava el mes d’octubre a les negociacions amb el Comitè de Vaga dels Docents, es comprometi a “augmentar la partida pressupostària i a agilitar-ne la gestió. Així també es compromet a revisar els requisits d’accés perquè hi puguin accedir les famílies més necessitades. A més, afirma que abonarà dins la següent mesualitat la bestreta sobre aquest concepte una vegada el centre hagi justificat els requisits que seran consensuats amb les diferents FAPAS”.

Mallorca, 16 de novembre 2013

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.