Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Drets bàsics, Lluita de carrer i acció directa

L’Assemblea de la UIB ha penjat un llaç pel català a la Conselleria d’Educació

Publicat per dia 3 abril 2012 – 11:294 Comentaris | 525 views
Share to Google Plus

Avui dematí l’Assemblea de la UIB ha dut a terme l’acció de penjar un llaç pel català a l’edifici de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. Aquest és el manifest que s’ha publicat reivindicant l’acció:

L’Assemblea de la Comunitat Universitària ha penjat avui un llaç pel català a la façana de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. Amb aquesta acció volem convidar la Conselleria a afegir-se a la campanya “Enllaçats pel català” que s’està escampant per tot el territori (escoles, instituts, UIB, cases particulars…). Per posar-li les coses més fàcils, ja ens hem encarregat nosaltres mateixos de penjar el llaç a la seva façana.

Els motius que ens han portat a dur a terme aquesta acció són els següents:

  • Pensam que una de les principals funcions d’aquesta Conselleria ha de ser la promoció i defensa rotunda de la nostra llengua pròpia, el català.

  • Consideram que aquesta Conselleria, així com el Govern Balear presidit per José Ramón Bauzá, no només no defensa la llengua, sinó que ha engegat una dura campanya de persecució contra la llengua catalana i les persones que volem viure plenament amb aquesta, fent-ne ús en tots els àmbits.

  • Denunciam la vergonyosa persecució i criminalització contra les escoles i instituts que han decidit manifestar el seu suport a la llengua penjant un llaç a les seves façanes.

  • Exigim al Govern que tiri enrere totes les mesures que està aprovant i que condueixen cap a un genocidi lingüístic (incompliment de la llei de normalització lingüística, Llei de Funció Pública, Ràdio i Televisió pública amb continguts en castellà, oficialització del topònim castellà de Palma, etc.)

  • Donam tot el nostre suport als companys de Jubilats per Mallorca Jaume Bonet i Tomeu Amengual per la seva vaga de fam per la llengua. Ànims!
  • Avisam que això no acaba aquí. Seguirem responent tots aquests atacs i feim una crida a la desobediència i insubmissió a qualsevol normativa que atempti contra la llengua catalana i els seus i les seves parlants.

Fotos: Assemblea UIB i Jaume Morey (Última Hora)

4 Comentaris »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.