Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Campos, Corrupció, Drets bàsics, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

L’Ajuntament de Campos haurà d’esbucar els 68 apartaments il·legals de Ses Covetes

Publicat per dia 15 novembre 2012 – 13:49Cap comentari | 475 views

L’Ajuntament de Campos haurà d’esbucar els 68 apartaments il·legals de Ses Covetes

Share to Google Plus

Després de més de 18 anys de litigi i gràcies a la implicació, suport i constància de moltes persones i col·lectius que han estat cabdals en aquesta lluita, en un termini de sis mesos els apartaments s’hauran d’haver esbucat i tota la zona haurà de tornar al seu estat original.

Aquest passat dimarts dia 13 de novembre el Tribunal Superior de Justícia de les Balears va acordar una resolució  que podem qualificar d’històrica i que posa punt i final al llarg conflicte de Ses Covetes. En concret el tribunal, mitjançant una interlocutòria, ordena l’Ajuntament de Campos l’esbucament dels 68 apartaments il·legals de Ses Covetes. Però no només ordena això a l’Ajuntament , sinó que l’obliga que estigui tot esbucat i els terrenys restituïts en un termini màxim de 6 mesos.

La interlocutòria del tribunal ordena el Consistori i en concret al seu batle Sebastià Sagreras, a executar una sentència del 2007 i ratificada pel Tribunal Suprem  en el 2008, per la qual s’anul·lava una llicència d’obra atorgada l’any 1992 i que suposava la construcció d’un conjunt residencial de 68 apartaments i bars-restaurants.

Terminis estrictes de demolició

Com s’ha dit més amunt, aquest auto a la seva part dispositiva fixa uns terminis concrets per a la demolició. Així:

-Abans de 15 de gener el Consistori haurà d’haver presentat davant el tribunal  que el Consistori el projecte de demolició aprovat

-Abans de 15 de març s’haurà d’acreditar l’inici de les obres

-Abans del 15 de maig s’haurà d’acreditar davant el tribunal la finalització de la demolició i restitució de la zona al seu estat original

 
Després de més de 18 anys arriba el punt i final

A pesar que la llicència era del 1992, les obres no començaren fins el 1994, En poc temps va canviar radicalment la fesomia de Ses Covetes.  Se tractava de construir de 13 blocs d’edificis (68 apartaments en total)  situats just damunt la platja d’Es Trenc, a primera línia de la mar.

Davant les nombroses irregularitats del projecte i del seu elevat impacte ambiental i paisatgístic, el GOB i el PSM començaren accions jurídiques i ciutadanes per aturar aquesta barbaritat. Al mes d’abril de 1995 les obres s’aturaren per resolució dels tribunals.

Aleshores havia començat una dura batalla jurídica entre el Consistori de Campos i  una empresa immobiliària per una banda, i el GOB i el PSM per l’altre.

Prop de 20 resolucions judicials

Del 1995 ençà  són prop de 20  les resolucions judicials que afecten a Ses Covetes, gairebé totes en el mateix sentit, que confirmen la il·legalitats dels apartaments i la protecció estricta de la zona.

Entre les nombroses resolucions judicials cal destacar:

  • La suspensió de les obres decretades pel TSJB l’any 1995,
  • Les sentències de l’Audiència Nacional i del Tribunal Suprem que ratifiquen la servitud de protecció de 100 m d’amplada a la zona de Ses Covetes
  • Les sentències del TSJB i del TS que anul·len la llicència d’obres els apartaments.

Satisfacció en el GOB i agraïments

Com és bo d’imaginar el GOB està plenament satisfet per aquesta  resolució del TSJB que posar fi a aquest llarg conflicte. Igualment volem manifestar el nostre agraïment a tants de socis i amics que al seu dia varen aportar doblers per poder fer front a l’aval bancari per aturar les obres.

Per últim volem deixar constància del fet substancial que ha permès arribar fins aquí i ha estat la tasca extraordinària duita a termes pels nostres missers. La seva competència i la seva constància han estat claus.

Per altra banda, volem recordar i agrair de forma especial als nostres associats que l’any 1995 varen aportar un aval bancari suficient (20 milions de pessetes) per a poder suspendre les obres dels apartaments.

Font: http://www.gobmallorca.com/index.php?option=com_content&view=article&id=813&catid=120&Itemid=1011

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.