Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Campos, Drets bàsics, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

L’Ajuntament de Campos ha dedicat més temps i recursos a impugnar la demolició que a fer-la efectiva

Publicat per dia 21 març 2013 – 14:531 Comentari | 357 views

L’Ajuntament de Campos ha dedicat més temps i recursos a impugnar la demolició que a fer-la efectiva

Share to Google Plus

Notícia extreta del GOB

El passat dijous dia 14 de març, caducava el termini màxim per iniciar les obres de demolició dels 68 apartaments de Ses Covetes. La realitat és que les obres encara no han començat.

L’Ajuntament de Campos, no només ha incomplert el 2n termini de la resolució judicial de dia 13 de novembre del 2012, sinó que ni tan sols ha complimentat el primer termini. Efectivament el 15 de gener el Consistori havia de presentat el projecte de demolició i restauració així com el contracte amb una empresa per a dur a terme aquesta demolició. La realitat és que el Consistori encara no ha presentat aquest contracte.

Quant al projecte en si, en va presentar un i llavors fora de termini en va presentar un altre.

L’Ajuntament ha impugnat totes les resolucions del TSJIB

Amb aquest panorama d’incompliment de terminis, el Consistori s’ha dedicat a impugnar i a presentar tot tipus de recursos, contra tota quanta resolució ha dictat el TSJIB de novembre ençà. Cal recordar que el 13 de novembre el tribunal va ordenar la demolició i va fixar uns terminis per executar-la

Està clar que això retrata el Consistori, el qual ha donat prioritat de temps i de recursos econòmics i humans a impugnar la demolició que temps, recursos econòmics i humans a fer- la efectiva.

En tot cas, això no és cap novetat, al llarg del 19 anys de conflicte jurídic el Consistori s’ha caracteritzat per gastar doblers per a defensar els 68 apartaments damunt la platja d’Es Trenc.

Doblers públics per a actuacions il·legals

A tot aquest això, ara eL Govern, que rescata bancs amb doblers públics, i també “rescata” promotors i regidors corruptes. L’Ajuntament de Campos ja ha gastat més de 700.000 € defensant als promotors de Ses Covetes i ara el Govern (amb els doblers de tots) vol pagar el 75% de la demolició, que ha de costar 450.000 €. En total, més de 1’1 milions d’€ públics. Vergonyós.

Des del punt de vista del GOB aquesta decisió suposa un autèntic despropòsit , ja que al final amb els doblers de tots els ciutadans se pagarà l’actuació il·legal de distints tècnics municipals i sobretot de distints batles i regidors de l’Ajuntament de Campos.

Tampoc no és lògic que siguin tots els campaners qui paguin aquestes obres d’esbucament. Haurien de sers els batles i regidors que donaren la llicència, que rebutjaren els recursos i que impugnaren diversos resolucions als tribunals… el que fessin front a aquestes despeses.

Una vegada més, l’actuació de polítics i tècnics d’un municipi acaba perjudicant la societat en general, fent-se càrrec el Govern de les despeses que aquelles actuacions estan gereant.

1 Comentari »

 • Ibi Antifeixista escrigué:

  Hola companys!
   
  Volia donar-vos l’enhorabona per tota la vostra feina i per l’anuari que s’heu currat!
  Fa poc vam tindre l’oportunitat de conèixer a una de les vostres companyes, que vingué a fer la visita per València. Ens explicà per damunt el projecte, i encara que el coneixíem per fora, ens va sorprendre el potencial que hi teniu! 
  També vam tindre l’oportunitat de veure l’anuari, que ens va parèixer un treball de primera.
   
  Projectes auto-gestionats com el vostre són un exemple a seguir arreu del nostre territori, i ens sembla que nosaltres hi podem aprendre molt d’ell.
  Esperem que us vaja tot be, millor si cap, i esperem estar en contacte per poder aprofitar-nos de la vostra capacitat organitzativa i contra-informativa.
   
  Des del País Valencià i les comarques centrals, una forta abraçada, en especial a la companya que es deixà veure per falles!
   
  Salut!
  ___
  Ibi Antifeixista – contra-informació des de la muntanya d’Alacant.
  ibiantifeixista.blogspot.com

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.