Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

La vaga d’Euskal Herria marca el camí cap a una nova vaga general

Publicat per dia 26 setembre 2012 – 11:14Cap comentari | 233 views
Share to Google Plus

La jornada d’avui està marcada, també, per la convocatòria de vaga general a Euskal Herria, promoguda pel sindicalisme basc de base i per un immens cúmul d’organitzacions socials i polítiques. Tot indica que aquesta vaga tendrà un alt seguiment, com ho senyala el fet que més de 700 comitès d’empresa li hi donin suport.

S’han organitzat nombrosos piquets en “torns” de dematí i d’horabaixa. Aquests, recorreran els centres de les principals ciutats, com és el cas de Bilbo, Donostia, Gasteiz i Iruñea, però també s’esperen mobilitzacions combatives a altres poblacions i comarques. Durant les jornades prèvies a la vaga ja es podia respirar un ambient especial gràcies, entre d’altres, als nombrosos cartells que molts comerços i establiments han ubicat a les seves portes, fent una crida a la vaga i indicant que el dia 26, aquests comerç estarà “tancat”.

Són moltes les organitzacions de fora d’Euskal Herria que coincideixen en la necessitat urgent d’una nova convocatòria de vaga general (fins i tot indefinida) com la única resposta clara davant dels continuats atacs que està patint la classe treballadora amb l’excusa de la crisi. Per això durant el dia als Països Catalans i l’Estat espanyol hi ha convocades diverses mobilitzacions de solidaritat amb la vaga d’Euskal Herria, perquè d’alguna manera senyala el camí a seguir. Tan és així que nombroses entitats sindicals alternatives han convocat una jornada de lluita descentralitzada per avui.

El BUA ha convocat una marxa de solidaritat avui a Palma, en la qual reclama també una vaga general.

A Mallorca el Bloc Unitari Anticapitalista, format per diverses organitzacions de l’anticapitalisme mallorquí, també n’ha convocat una: és a les 19h a la plaça de la Porta Pintada de Palma, sota l’eslògan “Contra els atacs a la classe treballadora – Vaga general. Marxa en solidaritat amb Euskal Herria”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.