Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

La reunió de la Mesa Sectorial d’Educació no satisfà els docents ni refreda la vaga indefinida

Publicat per dia 3 setembre 2013 – 10:06Cap comentari | 224 views

La reunió de la Mesa Sectorial d’Educació no satisfà els docents ni refreda la vaga indefinida

Share to Google Plus

Després de la reunió de la Mesa Sectorial d’Educació convocada per la Conselleria d’Educació amb precipitació i improvisació per tal d’intentar desactivar el procés de lluita dels docents, des del Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents feim les següents valoracions:

  • El document fet públic per la Conselleria avui migdia amb les bases de la negociació no satisfà en absolut les demandes del col·letiu docent. Consideram que la voluntat negociadora de la Conselleria és nul·la.
  • Davant l’exigència de retirada dels expedients dels directors menorquins, la Conselleria tan sols ofereix accelerar aquest procés sancionador.
  • No entenem com la Conselleria proposa crear una taula d’experts per valorar el desenvolupament del TIL, quan els experts han reiterat per activa i per passiva que el TIL és una aberració pedagògica. Des de l’Assemblea seguim exigint la retirada del TIL i l’obertura d’un procés de diàleg i consens amb la comunitat educativa en relació amb aquesta matèria.
  • Consideram legítim que la Conselleria cridi a negociar a les forces sindicals amb representació a la Junta de Personal Docent; ara bé, si amb això pretén justificar que les demandes de negociació fetes per part de l’Assemblea de Docents durant el mes d’agost estan ateses, l’estratègia de la Consellera torna a ser d’absoluta irresponsabilitat. Els docents, organitzats en assemblea, exigim a la Conselleria que obri un veritable procés negociador i feim constar que qualsevol negociació haurà de contar necessàriament amb l’Assemblea.

És a dir, no es pot afirmar que avui s’hagi encetat un procés de negociacions amb la Conselleria d’Educació, perquè aquesta s’ha limitat a escenificar una reunió sense contingut real. Per tant, la determinació del Comitè de Vaga és la de seguir amb la preparació de la vaga indefinida, com estava planificat i acordat si un procés negociador real no ho aturava. Des de l’Assemblea de Docents continuam amb la recollida de firmes i amb la convocatòria de les assemblees de votació de la vaga de dia 4 a les quatre illes.

Així mateix volem expressar la nostra satisfacció pel fet que avui les assemblees d’afiliades de l’STEI hagin aprovat per àmplia majoria la convocatòria d’una vaga indefinida a partir de dia 13 de setembre. D’aquesta manera, i a l’espera de la decisió de la resta de sindicats, tornam a reiterar la nostra confiança que tots els docents confluirem de manera unitària en aquesta dura lluita que ens espera.

Mallorca, 2 de setembre de 2013
Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents

Per més informació: Iñaki Aicart 649892483 i Guillem Barceló 619552218

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.