Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Minut a minut: Una riuada verda aconsegueix que ni Bauzá ni Camps assisteixin a l’acte d’obertura de la UIB

Publicat per dia 19 setembre 2013 – 8:341 Comentari | 521 views
Share to Google Plus

[Actualització 13:15]

Continua la protesta a la UIB. Una gentada s’hi ha aplegat en suport de la vaga indefinida. Ara s’impedeix que els cotxes oficials surtin del recinte universitari. Circulen moltes imatges d’aquesta protesta multitudinària a la UIB. Catedràtics han abandonat l’acte durant la intervenció del Director General d’Universitat, Miquel Deyà, l’únic representant del Govern en aquest acte.


Mentrestant, continua la protesta a Sant Josep, Eivissa. Aquí podeu veure un vídeo que ha compartit mjeivissa.

[Actualització 12:30]

Mentre la concentració a la UIB continua, també s’estan produint mobilitzacions a les altres illes. A Menorca, s’està produint una multitudinària manifestació davant l’Ajuntament de Maó.

A Sant Josep de la Talaia, a Eivissa, una gentada de color verd també s’ha concentrat davant l’Ajuntament i ha aconseguit que la batllessa es reunís amb els vaguistes i resta de manifestants.

[Actualització 12:00]

A la UIB, una riuada verda preparada per rebre les autoritats polítiques. Però no hi seran ni Bauzá ni Camps: la Universitat ha confirmat que no vendrà. Assistirà, en canvi Miquel Deyà, director general d’universitats. Es canta l’Estaca i se li recorda a Bauzá que el poble no perdona.

[Actualització 11:15]

A Manacor els estudiants han realitzat un passa-carrers que ha acabat en una asseguda, també s’ha penjat una camiseta verda a l’ajuntament. A Sóller han penjat una pancarta de suport a la vaga a l’entrada del tunnel. Per altra banda, comencen a arribar notícies d’una munió de gent pujant cap a la Universitat amb el metro per secundar la convocatòria de la PUDUP-Illes.

Recordar que a les dotze, la #VagaIndefinidaDocents serà davant l’ajuntament de Maó i a Evissa a la mateixa hora a Sant Joan.

 

[Actualització 9:45]

Sembla que José R. Bauzá no farà acte de presència a la cerimònia de la UIB. Tampoc la Consellera d’Educació Joana Maria Camps. Tot i això la convocatòria es mantén a partir de les 11:30 a l’edifici de Son Lledó. Sembla que en representació del Govern hi intervindrà Miquel Deyà, Director General d’Universitats i professor d’Història a la UIB àmpliament conegut pels seus posicionaments desacomplexats d’extrema dreta.

[Actualització 8:30]

Aquest quart dia de vaga indefinida comença amb nous piquets del SEPC que ja són identificats per part de la policia des de primera hora, com és el cas del piquet del Pius XII, a Ciutat. Avui, moltes mirades es centren en la cerimònia d’obertura de l’any acadèmic a al UIB, acte protocolari en què oficialment havia d’intervenir José R. Bauzá com a representant del Govern. Per això la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP-Illes) ha convocat un acte al que també s’hi han afegit l’Assemblea de Docents, les persones Encausades pels fets de la Conselleria i sindicats. Ahir a darrera hora, però, circulava la notícia que Bauzá finalment no acudirà a l’acte, com tampoc no ho farà la Consellera d’Educació, Joana Maria Camps.

Ahir també es van confirmar les darreres dades de seguiment de la vaga, que ahir dimecres van ser aquestes, segons ha comunicat l’Assemblea de Docents:

resum seguiment 18 setembre 16_52

La pròpia Assemblea de Docents, reunida ahir a l’IES Marratxí, va emetre el següent comunicat en què afirma que la vaga tirarà endavant:

A les 18 hores ha començat l’Assemblea de Docents d’avui amb una assistència d’unes 300 persones. A la reunió s’ha fet una valoració dels tres primers dies d’una vaga que es pot considerar, des de tots els punts de vista, un èxit. I no només per les elevades xifres de seguiment sinó també per l’entusiasme i la consciència de fortalesa que se sent dins el col·lectiu. Respecte al ball de xifres, s’ha proposat demanar públicament que la Conselleria publiqui les xifres desglossades per centre, tal i com s’ha estat fent des de l’Assemblea.
S’ha dedicat una bona part de l’assemblea d’avui a coordinar la mobilització de carrer per a la setmana pròxima i s’ha consensuat que el dimarts que ve ens tornarem a concentrar davant el Parlament, i el dijous se descentralitzarà la mobilització per fer tota una sèrie de trobades de la comunitat educativa per poble o per comarca. Finalment, el diumenge a la tarda,a les 18 h, serà la gran manifestació per l’educació i de suport a la vaga.
Pel que fa als rumors que la vaga passaria a ser intermitent, cal dir que no s’ha pres cap acord en aquest sentit, ans al contrari, la vaga continua en el seu format de vaga indefinida. S’ha posat de relleu que les afirmacions del govern de que la vaga no duraria més enllà d’aquesta setmana per esgotament econòmic, no té gaire base ja que, per una banda, el descompte que les nòmines patiran aquest mes no és gaire important, i per altra, la caixa de resistència cada vegada és més voluminosa: compta ara mateix amb prop de 40000 euros i encara no s’ha començat la campanya de difusió.
Pel que té a veure amb la jornada demà dijous 19 de setembre. L’Assemblea de Docents , crida a la participació a l’acte de protesta organitzat per la PUDUP per el començament oficial del curs universitari.

Mallorca, 18 de setembre de 2013
Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents

1 Comentari »

  • Ambtu escrigué:

    Sóc illenc i no sóc docent, aquesta vaga representa moltes coses per tots. L’emoció que sentim de veure que per primera vegada des de fa molt de temps no som indiferents com a comunitat, que hi ha coses que importen i que la societat també ha de marcar retxes (línies) vermelles als seus governants. Hi ha un canvi social, és evident, propiciat per la velocitat de propagació de la informació a través dels nous canals i en aquest cas que ens ocupa l’explossió s’ha produït després de mejar molta merda i després d’innumerables desprecis d’uns governants que han aplicat la majoria parlamentària que obstenten per causes diferents a les que al·leguen. El TIL no és més que un pretext exterminador d’una ment megalòmana que sent fòbia per tot el que soni a català. Per aquest i molts motius més em sento legitimat a convidar-vos a tots els que us sigui possible a sumar-vos per donar suport a la manifestació que tindrà lloc el proper 29 de setembre a les 18:00 a Palma de Mallorca. Hem d’arribar a 50.000, sí, és una crida.
     

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.