Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig, Treball i economia

La protesta dels padrins arriba als barris de Ciutat

Publicat per dia 6 juliol 2013 – 10:07Cap comentari | 177 views
Share to Google Plus

Les Padrines i Padrins Flauta són incansables. Després de 74 setmanes, segueixen amb els dijous combatius, els quals consisteixen a reunir-se cada dijous per denunciar les injustícies que promou l’actual govern en matèria de retallades.

La sessió del passat dijous, 4 de juliol, va ser una jornada de gran intensitat. Al matí es va quedar com de costum a les 10:30 a una transitada plaça d’Espanya per dur a terme la protesta. Allà coincidiren amb un grup de gent afectada per les retallades de plantilla al banc de Crèdit Balear que repartia octavetes, però malgrat la convidada per part dels padrins, les dues protestes no es pogueren unificar. D’altra banda, els padrins, com a novetat, introduïren a la protesta el missatge de donació de sang, sobretot dels grups zero negatiu i A negatiu, ja que el Banc de Sang expressà  la manca d’aquests tipus.

Després d’aquesta petició, es continuà protestant contra la baixada fictícia de l’atur amb contractes de mitja jornada per treballar vuit hores amb salaris irrisoris.

S’ha criticat, també, la pretensió de la troica d’abaixar, a Grècia, el salari mímin a 350 euros, la qual cosa mostra el possible futur que li espera a casa nostra.

A aquesta protesta s’uniren els avis de Binissalem.

A l’horabaixa es dirigiren a la plaça d’Orson Welles, a Son Gotleu, per fer més extensives les seves queixes i demandes. Per primer cop, però, el públic infantil ha estat present a la trobada i han escoltat les demandes dels seus majors, cosa que fins ara havia estat una escena molt esporàdica. El missatge de les padrines i padrins s’ha referit al futur, incert, que envolta aquests infants: immigració, droga, pensions…

995924_10200865354972593_1612261385_n

Foto: Dani Eärendil

Malgrat el bon ambient a la plaça, la policia va comparèixer a l’indret i identificà els assistents.

Les Padrines i Padrins Flauta comunicaren que seguiran amb les protestes i que es repetiran les incursions als barris de la ciutat.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.