Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Bunyola, Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta, Sóller

La plantilla del ferrocarril de Sóller secunda de manera contundent el primer dia de vaga

Publicat per dia 6 maig 2015 – 16:08Cap comentari | 280 views

La plantilla del ferrocarril de Sóller secunda de manera contundent el primer dia de vaga

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

El personal del ferrocarril de Sóller va complir el dilluns el seu primer dia de vaga. A les nou del mati, el personal del tren i el tramvia sortia del recinte de l’empresa deixant els respectius llocs de feina. Així, no quedava ningú als tallers de manteniment, ni tampoc ningú disponible per posar en marxa i fer el seguiment de qualsevol tren o tramvia.

Amb un 90% de participació es va iniciar el primer dia de vaga convocada per la representació laboral a través dels sindicats UGT, CCOO i Stei-i.

Les treballadores i treballadors es van concentrar davant les portes de les estacions de Sóller i Palma fent visible d’aquesta manera la seva protesta la aturada acabaria a les 17 hores.

Els piquets informatius donaven compte de la situació a les usuàries i turistes que arribaven i es trobaven sense poder gaudir d’un dels principals atractius turístics de Mallorca. Després de la frustració inicial, tota vegada que la gent s’interessava pels motius de la vaga mostrava la seva comprensió i solidaritat.

El comitè de vaga s’ha adreçat a la plantilla agraint el suport i posant de relleu l’èxit de la jornada de vaga.  Els sindicats afirmen que malgrat els intents  de l’empresa de fer fracassar la vaga  mitjançant estratègies de confusió i coacció la immensa majoria dels treballadors hem comprès que l’acció duita a terme ahir era l’única opció que ens quedava per fer-nos escoltar i respectar.
Reivindicar continuïtat, estabilitat i garanties de futur pels nostres llocs de feina és garantir que el ferrocarril també assegurarà el progrés per tot el poble de Sóller. Així també ho han entés molts veïns de Sóller i usuaris que s’han interessat per la nostra causa.

L’origen de les protestes ve donat per la introducció de canvis en plena negociació del nou conveni col·lectiu tot al·legant la part empresarial la necessitat de adaptar-se als canvis de freqüències que va autoritzar la direcció general de transports prèvia sol·licitud del president de l’entitat mercantil Ferrocarril de Sóller, S.A. empresa concessionària del l’explotació del servei públic de transport per ferrocarril entre el Port de Sóller i Palma. La representació del personal reclama l’oportunitat de negociar i pactar els canvis que vol l’empresa tal com estableix l’estatut dels treballadors. La plantilla del ferrocarril ve mostrant des de el mes de febrer la seva disconformitat amb els canvis que l’empresa imposa unilateralment.

El Comitè d’empresa vol que els canvis per l’adaptació a les noves freqüències garanteixin la seguretat del personal de trens i tramvies i dels passatgers, amb l’establiment de les pauses a les jornades de conducció, criteris de revisió i control del material mòbil. També consolidar la plantilla de personal fixo i que al personal fixo discontinuo se li garanteixi l’ocupació temporal obtinguda els darrers tres anys.

La propera jornada de vaga està prevista pel proper dilluns 11 de maig, data que coincideix amb el dia del firó, festa multitudinària molt arrelada a Sóller. El comitè de vaga demana disculpes per les molèsties que la mobilització pugui ocasionar aquest dia, però, afirma també, que és una situació que el personal del ferrocarril tampoc desitgen i esperen qualque gest que ajudi desbloquejar la situació.

Representant del comitè de vaga Ferrocarril de Sóller

Notícies relacionades:

Les treballadores del ferrocarril de Sóller convoquen vaga contra els canvis laborals imposats per l’empresa concessionària.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.