Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Corrupció, Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig

La Guàrdia Civil visita centres educatius per investigar si participaran a les protestes del 13D

Publicat per dia 11 desembre 2012 – 13:19Cap comentari | 202 views

La Guàrdia Civil visita centres educatius per investigar si participaran a les protestes del 13D

Share to Google Plus

Ahir es va saber que la Guàrdia Civil va visitar alguns centres educatius per investigar si les directives corresponents pretenen participar en les protestes convocades per al dijous 13 de desembre.
Els centres que reberen la visita estan ubicats a Calvià i a Andratx, tot i que, segons fonts, al Pla de Mallorca també podrien haver estat entrevistats però per la Policia Local. Aquests fets, totalment innecessaris, s’entenen com un acte d’intimidació per part del Govern, repressiu i dissuasiu de l’acció prevista.

Per al proper dijous 13 de desembre, la Confederació Estatal d’Associacions de Pares i Mares ha convocat, juntament amb altres associacions i sindicats, una jornada arreu de l’Estat en defensa de l’escola pública sota el lema “Contra de les retallades i la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, defensa l’educació pública”. La data elegida és perquè està previst que el proper dijous entri a tràmit parlamentari l’avantprojecte de Wert.

A casa nostra, encara amb la ressaca de les multitudinàries tancades del 28N, han volgut seguir la convocatòria i les entitats que treballen en l’àmbit de l’educació pública, com la Plataforma Crida o l’Assemblea de Mestres i Professors en Català, s’hi han sumat per defensar l’escola pública en perill per la llei que proposa el Ministre d’Educació espanyol (la LOMQE) i, per altra banda, per defensar les competències autonòmiques i garantir una escola en català, també amenaçada.

L’acció que s’ha proposat i ha estat acceptada serà la d’”Abraça i enllaça el teu centre”, que consistirà a realitzar una cadena humana, vestits de verds, i envoltar els diferents centres educatius per acabar amb una casserolada. Sembla que l’acció es realitzarà a primera hora del matí, fora de l’horari lectiu.

D’altra banda, el sindicat STEI ha comunicat que denunciarà a la Delegació de Govern les visites de la Guàrdia Civil als centres educatius per ser un atemptat a la llibertat d’expressió. Podeu llegir-ne el comunicat complet a aquest enllaç.

 

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.