Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia, Video

[Vídeo] La Comissió Pro Vaga Anticapitalista presenta les seves convocatòries pel 14-N

Publicat per dia 12 novembre 2012 – 16:45Cap comentari | 263 views

[Vídeo] La Comissió Pro Vaga Anticapitalista presenta les seves convocatòries pel 14-N

Share to Google Plus

Avui dematí s’ha presentat, a través dels seus dos portaveus, la Comissió Pro Vaga Anticapitalista així com les mobilitzacions que han convocat pel dia 14 de novembre. La presentació ha tingut lloc davant l’edifici que fins fa uns mesos era el CSOA Sa Foneta. El d’adalt és un vídeo elaborat per Sa TevaVisió que resumeix la roda de premsa

A la roda de premsa, han explicat quin tipus de col·lectius conformen aquesta comissió i perquè convoquen una Vaga General Anticapitalista ben diferenciada dels sindicats majoritaris. A més, han fet una crida a participar de les seves convocatòries i han marcat un objectiu cap el que es vol caminar: la Vaga General Indefinida.

Aquí teniu el text complet que han llegit als mitjans.

Intervenció dels portaveus de la Comissió Pro Vaga Anticapitalista

Hem convocat aquesta roda de premsa per fer una crida a la Vaga General Anticapitalista que tindrà lloc el pròxim 14 de novembre.

A les Illes Balears hi ha un 20% d’atur i en el cas del jovent aquest atur puja fins el 50%. També a les Balears el 19% de les llars són en risc de caure en la penúria i un de cada tres infants viu sota el llindar de la pobresa. Aquestes dades no ens les inventem nosaltres, són de l’Institut Nacional d’Estadística. I suposem que no cal dir que són els sectors més vulnerables -les dones, les joves i les migrants- d’aquesta societat capitalista i patriarcal, els que més pateixen la crisi.

Només per això ja hauríem de prendre els carrers, però, a més a més, tenim el degoteig constant de la corrupció político-empresarial que saqueja arques públiques. Tenim una administració que ens puja els impostos però que amnistia els fraus fiscals dels rics. Tenim una Reforma Laboral que dóna carta blanca als empresaris per augmentar els nivells d’explotació amb el consegüent augment de les desigualtats socials. Tenim les vides hipotecades i 500 desnonaments diaris arreu de l’Estat mentre el govern es dedica a rescatar els bancs que desnonen.

Nosaltres no ens creiem la mentida del deute, nosaltres no som responsables d’un deute que no hem contret per això ens oposem a ser rescatades, no en volem cap de rescat. Nosaltres no hem de pagar la seva crisi per això ens oposem també a les retallades en educació, sanitat i assistència social, que teòricament serveixen per pagar els interessos del deute, i mentrestant nosaltres continuem mantenint unes forces armades, les seves guerres i una monarquia.

Juntament amb la crisi, avui i el dia de la Vaga del 14 de novembre, volem denunciar també les retallades a nivell de drets civils i polítics. Volem denunciar la criminalització de la resistència passiva i de la desobediència. Volem denunciar una justícia que sempre ha defensat els rics, però ara més encara amb les noves taxes. Volem denunciar la brutalitat policíaca. Volem denunciar els atacs a la llengua catalana i a la llibertat d’expressió. Volem denunciar la repressió que s’està vivint a Mallorca.

Nosaltres, la Comissió Pro Vaga Anticapitalista fem una convocatòria diferent a la dels sindicats oficials perquè nosaltres som anticapitalistes. Ens diferenciam dels sindicats del sistema, de la seva lògica del pacte. Nosaltres som dels que pensam que amb els botxins no es pot pactar, només se’ls pot combatre.

CCOO i UGT poden continuar amb les seves reformes per perpetuar el capitalisme, potser no han entès que el capitalisme vol dir crisi contínua, desigualtats eternes i precarietat creixent. Per això, nosaltres deim no a les seues reformes, ja ens sabem la història: amb els seus ajustos els de sempre guanyen més i les de sempre tornam a perdre.

Nosaltres no podem anar de la mà d’uns sindicats que durant els anys de baldor van dir “sí” a totes les reformes neoliberals, uns sindicats que afirmaven que l’economia anava bé, que no van criticar els mega-projectes ni les grans construccions, uns sindicats que van participar de la gestió de moltes caixes d’estalvis que han hagut de ser rescatades.

Els sindicats oficials ens podran parlar de diàleg amb el sistema, de terceres vies, de capitalisme humanitari però nosaltres no ens creim les seves mentides i tenim ben clar que l’única manera d’acabar amb aquesta crisi permanent és acabar amb el capitalisme.

Per tot això des d’aquí fem una crida perquè la gent s’organitzi als centres de treball, mitjançant assemblees, de manera autònoma a les burocràcies sindicals. I també fem una crida perquè la gent s’organitzi a l’atur, als centres d’ensenyament, a la barriada o al poble, per tal de ser nosaltres les que duguem la lluita contra la crisi.

La Comissió Pro Vaga Anticapitalista sorgeix dels moviments socials combatius. Aquesta comissió la composem treballadores, precàries, aturades, anarquistes, independentistes, autònoms, grups de teatre, llibertàries, sindicats combatius, assemblees de poble, biblioteques, universitats i ateneus. I totes ens hem ajuntat perquè el dia 14 de novembre hi haja unitat d’acció anticapitalista. Perquè millor juntes que a soles.

El dimecres 14 de novembre volem recuperar els carrers per aturar la màquina econòmica que ens explota a treballadores i aturades. Però tenim ben clar que això no s’arregla amb l’aturada d’un dia o de dos sinó espenyant la màquina per complet, organitzant-nos i creant estructures anticapitalistes, per això avui feim una crida cap a la Vaga General Indefinida.

Per tot això demanam que la gent es sumi a la Vaga General Anticapitalista del pròxim 14 de novembre, demanem que la gent participi de les nostres convocatòries que són les següents:

  • Durant tot el dia: piquets i accions arreu de l’illa.
  • A les 12h del migdia: Piquet unitari. Lloc de trobada: Plaça de la Porta Pintada.
  • A les 18h de l’horabaixa: Manifestació Unitària Anticapitalista. Lloc de sortida: Plaça de la Porta Pintada. Itinerari: Plaça de la Porta Pintada, carrer dels Oms, Rambla, plaça del Mercat, carrer Unió, Plaça de les tortugues i Born. Al final de la manifestació es llegirà el manifest unitari.

És important assenyalar doncs, perquè quedi clar, que hi haurà dues manifestacions convocades al mateix lloc i a la mateixa hora: la dels sindicats oficials i la nostra. Per el que acabem d’exposar animem la gent a que es sumi a la nostra manifestació, la pancarta principal de la qual durà el lema “Vaga General Anticapitalista”.

Cap comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.