Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses

Avui ha començat la vaga de fam en defensa del català

Publicat per dia 1 març 2012 – 19:411 Comentari | 354 views

Avui ha començat la vaga de fam en defensa del català

Share to Google Plus

Font: Llibertat.cat

Maties Oliver, president de Jubilats per Mallorca, ha parlat en primer lloc, agraint a Can Alcover que els hagi oferit l’ús d’un local per a dur endavant la vaga de fam per la llengua, que es farà a una sala del segon pis de l’esmentat casal.

Ha fet referència als atacs a la llengua pròpia de les illes Balears anomenant la seva minvant presència a IB3 ràdio i televisió i al projecte de llevar el requisit de conèixer-la per accedir a la funció pública, indicant que això és retornar a una època de forta repressió de la llengua pròpia que molts ja creien superada.

Maties Oliver ha remarcat que hi havia els tres voluntaris de l’associació per a dur endavant la vaga de fam, Bartomeu Amengual, Josep Company i Jaume Bonet, que han explicat en que consistirà la vaga i han reiterat els motius fonamentals de la mateixa: aconseguir que els seus arguments arribin a molta de gent i que alguns dels parlamentaris i membres del PP que no estan satisfets amb aquest atac a la llengua que fa el govern al qual donen suport, es replantegin el seu vot. Han dit també que no tenen intenció d’influir sobre aquells dels membres del govern que tenen com a objectiu important de la seva vida el de fer recular l’ús del mallorquí, del menorquí, de l’eivissenc i del formenterer.

La vaga la inicia Jaume Bonet i posteriorment s’hi aniran afegint els altres dos voluntaris, que encara estan pendents de la revisió mèdica corresponent. Hi ha també diversos voluntaris que acompanyaran els qui fan vaga indefinida turnant-se a fer un, dos o tres dies de dijuni total cada un d’ells, i no descarten que es presentin més voluntaris per a la vaga indefinida. Han explicat també que tendran un equip mèdic que en farà el seguiment de manera desinteressada, al qual, tanmateix, exoneren de qualsevol responsabilitat, ja que els han advertit per endavant que una vaga de fam no és un dijuni de salut i que allargar-la sempre comporta un perill.

Responent a diverses preguntes han dit que la democràcia no és la dictadura de la majoria i que, igual que les persones, les comunitats lingüístiques tenen uns drets inalienables, recollits a la Declarció Universal dels Drets Lingüístics, que cap majoria parlamentària cojuntural no té dret a vulnerar. Han recordat que, tenint en compte els qui no votaren i els qui votaren opcions minoritàries, resulta que el PP no el votaren ni tres de cada dèu ciutadans que tenien dret a vot a les autonòmiques. En relació a la promesa electoral del PP de suprimir el requisit de català, recordaren que també el Bauzà va dir que no modificaria la Llei de Normalització Lingüística i ara pretén modificar-la.

Acabaren reiterant la convidada a institucions, associacions, i gent en general a passar a conversar amb ells i a estar pendents dels missatges que aniran elaborant mentre duri aquesta acció.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.