Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Impedit un nou desnonament que afectava 18 famílies a Son Gotleu

Publicat per dia 6 juny 2013 – 16:47Cap comentari | 220 views
Share to Google Plus

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca comunicà fa uns dies la intenció de Caixa Rural  de desnonar totes les famílies residents a un edifici de la plaça de Cosme Adrover, les quals havien estat estafades per una promotora. Del total de 18 famílies, dues ja se n’han anat per no haver de patir el malson i que sovint envolta tot la marxa forçosa de la pròpia llar.

La PAH explicà que aquestes famílies llogaren els habitatges a una promotora que desaparegué abans que les famílies se n’adonassin que encara no s’havia realitzat el cap d’obra i, per tant, no  comptaven amb la cèdula d’habitabilitat. Ara, Caixa Rural té la propietat de la finca i, sense donar pas a negociar, vol fer fora els famílies que hi resideixen.

Gràcies a la pressió exercida per la PAH i el seu treball valent va aconseguir que l’Ajuntament intervengués per aturar aquest nou desnonament i que l’entitat financer, de moment, ajornés el desnonament.

Aquesta situació posa la mirada a l’acord arribat al darrer ple municipal, el passat dijous 30 de maig,  en el qual s’aprovà la proposta “Palma Ciutat Lliure de Desnonaments” gràcies, de nou, a la pressió que efectuà la PAH sobre el PP, que decidí canviar la seva posició respecte de la proposta.


Una llei hipotecària insuficient

A més a més, fa dies, la PAH va criticar la nova llei hipotecària que prepara l’Estat espanyol, després que el Tribunal de Justícia de la UE declarés il·legal l’anterior proposta. La nova proposició torna a afavorir els interessos de la banca i deixa desprotegides les persones afectades pels desnonaments. Entre d’altres coses, la nova normativa pretén legalitzar clàusules abusives. A més a més, no s’estableix una moratòria que permeti revisar tots els procediments en curs, sinó que sols fixa un termini d’un mes perquè les persones facin al·legacions per clàusules abusives, la qual cosa la PAH ja s’ha encarregat de promoure.

Davant aquesta situació la Plataforma d’Afectades per les Hipoteques respon amb tres línies d’actuació clares:

  •  Un “Kit d’Emergència” per tal de facilitar a les persones afectades amb procediments en curs plantejar les clàusules abusives abans del dia 16 de juny (plaç màxim establert per la nova llei). El podeu descarregar en aquest enllaç.
  • Fer una crida als jutges perquè actuïn d’ofici en l’anàlisi de les clàusules abusives, o bé permetent l’al·legació de clàusules abusives per procediments en curs més enllà del període establert pel Govern, per tal d’evitar la indefensió generada per mala notificació.
  • Fer una crida a la població denunciant la vulneració sistemàtica dels drets humans per afavorir l’especulació immobiliària, mantenint una situació d’emergència habitacional tot i haver-hi més de tres milions i mig d’habitatges buits. I per tant es justifiquen les accions de desobediència civil pacífica per parar els desnonaments i la recuperació dels habitatges buits que incompleixen la seva funció social.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.