Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Sóller

Gairebé un mes de vida de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca a Sóller

Publicat per dia 11 juny 2013 – 16:13Cap comentari | 270 views
Share to Google Plus

El primer contacte de Sóller amb la PAH de Palma fou arran d’una conferència, organitzada per Albaïna, a càrrec d’Àngela Pons i altres membres de la plataforma el 30 d’abril i la setmana següent es creava a Sóller un punt d’assessorament de persones afectades per les hipoteques.

20130510_assessoramentsóller

Què és la PAH?

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca és gratuïta i constituïda per persones amb dificultats per pagar la hipoteca o que es troben en procés d’execució hipotecària, així com aquelles altres persones solidàries amb aquesta problemàtica. Un lloc de trobada, ajuda i acció per a tots els afectats i afectades.

Som un grup de voluntaris i voluntàries disposats a donar el màxim suport a persones que estan passant per unes situacions gairebé dramàtiques i que moltes vegades es troben, fins i tot, en risc d’exclusió social.

Durant el primer mes de vida, al punt d’assessorament, no només hem atès casos d’hipoteques, sinó també de desnonaments per impossibilitat del pagament de lloguers.

  • El primer cas que va atendre la PAH de Sóller fou un cas de desnonament de lloguer. Els Serveis Socials de Sóller van remetre l’afectat a l’IBAVI que, davant l’impossiblitat d’ajudar-lo el varen enviar a la PAH de Palma. Un cas d’un jove amb una incapacitat física del 92%, amb un judici per desnonament per part d’una institució sense fins lucratius. A dia d’avui, ni l’afectat ni la plataforma, no tenim constància escrita de que el judici s’ha aturat i s’ha arribat a un acord només de paraula, malgrat les diverses gestions realitzades a serveis socials.
  • Hem tractat dos casos de finalització de contracte de lloguer, amb el perill i la realitat que dues mares fadrines i amb situació laboral precària, es veuran abocades al carrer en breu. Un d’aquests casos amb possible desnonament i coaccions per part del propietari de l’immoble.
  • Tenim tres casos de futurs desnonaments hipotecaris, i hem fet assessorament d’uns quatre casos de clàusules abusives: clàusules sòl i interessos de demora.

Onze casos en un mes és una quantitat que demostren que a Sóller existeix la mateixa problemàtica que a la resta de Mallorca i a tot l’Estat.

Casos com la mort recent d’un indigent que vivia a una síquia d’aigües residuals; que una família hagué de pernoctar dos dies enmig de la plaça Constitució; que dues mares es puguin veure al carrer en breu, o el desnonament d’una persona amb cadira de rodes, i molts més casos, ens hauria de fer obrir els ulls. Sembla que els responsables dels Serveis Socials de l’Ajutament de Sóller ja ho han fet i al Ple de dia 4 de Juny, es va aprovar per unanimitat, declarar Sóller “Ciutat lliure de desnonaments hipotecaris” i, a més el PP i tota l’oposició es va comprometre a donar suport a la Plataforma i a lluitar per minimitzar els efectes de la greu crisi que s’està patint al municipi.

Tenint constància que hi ha molt més casos a Sóller; volem recordar que estem cada divendres de 18:30 a 20:30 h. al Casal “La Victòria” – carrer Victòria 11 de Maig , 44.

Vos hi esperam!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.