Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Lluita de carrer i acció directa, Marratxí

Escratx a la farmàcia Bauzá

Publicat per dia 30 maig 2013 – 18:18Cap comentari | 287 views

Escratx a la farmàcia Bauzá

Share to Google Plus

Aquí podeu veure el vídeo elaborat per les Padrines i Padrins Flauta:

Per segona vegada en menys d’un any, la Plataforma d’Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca ha organitzat una protesta davant l’apotecaria del president del Govern de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ubicada al Pont d’Inca. L’anterior va ser el passat 29 de setembre (veure noticia a Viu Marratxí:  Acte de protesta a l’apotecaria del president Bauzà, de 29/9/12).

Aquesta Federació que aglutina la Federación de Jubilados de la CAIB, Padrines i Padrins Flautes de Mallorca, Jubilats x Mallorca, Jubilados de CCOO i Jubilados de la UGT, havia convocat prèviament l’acte i n’havia fet difusió, per això enguany, a diferència de l’any passat, des de mitja hora abans ja hi havia desplegat un dispositiu de la Guàrdia Civil, format per dues unitats del quarter del Pont d’Inca, comandades per un tinent.

Pocs minuts abans de les 11 han arribat en tren una vintena de persones que s’han dirigit cap a la farmàcia Bauzá, on ja els hi esperaven altres cinc companys. Abans d’arribar a la farmàcia, l’oficial de la Guàrdia Civil ha intercanviat unes paraules amb el portaveu dels convocats explicant-li que la protesta just es podia dur a terme a la via pública i que no podien entrar dins la farmàcia, com va succeir l’any passat. Aquesta advertència ha caigut malament als participants en la protesta, ja que tenien previst fer el mateix que l’anterior vegada, que consistia en entrar d’un en un a demanar preus de determinats medicaments. Això ha valgut, als guàrdies civils de l’operatiu, haver d’aguantar durant els més de 50 minuts que ha durat l’acte, que un dels portaveus dels manifestats, megàfon en mà, s’encaràs amb ells i els hi retregues que estassin al “servei dels corruptes que ens governen“.

Els manifestants han començat la seva intervenció protestant pel preu dels medicaments i perquè a les apotecaries no hi estan visibles els preus. Han seguit protestant per les retallades en Sanitat i Serveis Socials i han continuat, per espai de quasi una hora, passant-se el megàfon d’un a a l’altre, sense deixar de fer la seva proclama. Durant el temps que ha durat la protesta, pràcticament no han deixat ningú a salv de les seves crítiques: polítics, policia, banquers, jutges, etc., però el que més ha estat blanc de les seves protestes ha estat el president del Govern, José Ramón Bauzá.

Notícia extreta de: Viu Marratxí : A l’enllaç de la notícia original podeu trobar un vídeo de l’acció.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.