Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Es torna a vulnerar el dret a vaga de les treballadores dels SFM

Publicat per dia 14 novembre 2012 – 16:19Cap comentari | 202 views

Es torna a vulnerar el dret a vaga de les treballadores dels SFM

Share to Google Plus

Avui és el segon dels tres dies de vaga convocats pels Serveis Ferroviaris de Mallorca, a causa dels continuus desacords amb el conveni col·lectiu que no és respectat pel Govern. Bàsicament, les demandes de les treballadores es fonamenten en el respecte de tots els llocs de feina, fet més que dubtós, ja que ja hi hagut més de vint-i-set acomiadaments. És a dir, les treballadores sols demanen estabilitat al seu treball i, en conseqüència, que es respectin els acords sobre els mateixos.

El dia d’avui, els serveis mínims (fixats en un 26%) s’han desenvolupat amb total normalitat, sense una gran afluència de passatgers.  No obstant això, sí hi ha hagut incidents a l’Estació Intermodal, provocats per la polícia, ja que no han deixat accedir els piquets a les andenes en grup, sinó en grups de cinc persones, fet que torna a posar de manifest una nova retallada més en els nostres drets socials.

Però, els serveis mínims de demà dia 15 s’han fixat en el 66%, fet més que paradoxal ja que demà hi ha cobertura dels altres mitjans de transport, en oposició a la vaga general que hi havia serveis mínims de bus i tren. Tot pareix indicar que aquest fet està relacionat amb el Dijous Bo a Inca, celebració que any rere any recull moltíssima gent. El que fou tota una sorpresa, ha estat la decisió il·legal presa pel Govern, el qual ha contractat busos privats per fer la cobertura. Aquests serveis especials comencen avui vespre i s’estendran fins demà. El servei ofereix un bus cada mitja hora. Així doncs, el govern i els dirigents dels SFM no respecten el dret de vaga de les seves treballadores i, a més, els vulnera reiteradament, com es manifesta a n’aquest cas.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.