Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses

Es demana la dimissió en bloc dels directors

Publicat per dia 5 setembre 2013 – 22:57Cap comentari | 232 views

Es demana la dimissió en bloc dels directors

Share to Google Plus

A continuació reproduïm la carta que la Plataforma Crida ha fet arribar a  les associacions de directors reclamant la seva dimissió en bloc com a resposta als atacs directes que estan rebent:

A L’ASSOCIACIÓ DE DIRECTORS DE CENTRES EDUCATIUS D’EDUCACIÓ PRIMÀRIA I D’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

En començar aquest nou curs escolar, i atesa la situació creada als centres educatius de la nostra comunitat amb l’aplicació del TIL, que se suma a les retallades i a altres mesures adoptades ja el curs anterior, i que ben aviat es veurà greument afectada per la nova llei d’educació, la Plataforma Crida, es dirigeix a aquesta associació, en nom de l’àmplia comunitat educativa que representa i que en assemblea va decidir fer-vos arribar la següent petició: demanar-vos que, com a directors/directores i caps dels equips directius dels vostres centres, i com a membres d’aquesta associació, presenteu la vostra dimissió en bloc a la Conselleria d’Educació del Govern, com a resposta als atacs directes que els centres educatius estan rebent i dels quals vosaltres en sou els caps visibles.  

La imposició d’un projecte educatiu com el TIL,

  • Que no ha estat acceptat en moltíssims casos pels Consells Escolars dels centres docents.
  • Que no s’ajusta, en el seu procés d’implementació, als procediments legalment establerts per a què un centre assumeixi un projecte educatiu d’aquest abast.
  • Que s’aplica al marge i contra el criteri dels pares i mares, que van elegir en el seu moment un centre educatiu per al seu fill/a en virtut d’un determinat projecte lingüístic.
  • Que no compta amb el consens de la comunitat científica pel que fa a la seva adequació, eficàcia i coherència respecte als objectius educatius que pretén.
  • Que atempta directament contra la qualitat del procés d’ensenyament per part dels docents i contra el dret d’aprenentatge dels alumnat.
  • I que tota aquella gent implicada en la gestió i en el funcionament dels centres educatius sabem que és inviable i inaplicable…

Tot plegat, fa que, en aquests moments, considerem una irresponsabilitat acceptar i assumir, des dels equips directius, l’aplicació i la gestió en els centres que dirigiu d’un projecte com el TIL en qualsevol de les seves variades i múltiples modalitats i adaptacions i que, a més a més, sabeu que compta amb el rebuig de la immensa majoria dels docents que l’han d’aplicar i amb l’oposició, en uns casos, i amb el desconeixement del que implica, en uns altres, dels pares i mares, i de alumnat que l’ha de patir.

En aquest context, la vostra tasca no ha estat ni és gens fàcil. Heu dedicat temps i esforços per intentar dotar de sentit un projecte educatiu imposat. Com a gestors heu hagut de fer front a una situació que, com a mínim, planteja molts de dubtes. Però, com a docents que sou, per damunt del vostre càrrec actual en la direcció d’un centre públic, i com a membres d’una comunitat educativa de la qual en sou el cap més visible, us demanem que presenteu en bloc la vostra dimissió davant la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears com a representants d’una administració que no només atempta contra la qualitat de l’educació pública, sinó que, a més a més, expedienta i sanciona, en un clar abús de poder, companys vostres que han intentat actuar de forma professional i honesta des del seu càrrec.

Cridam per una educació pública de qualitat

Plataforma Crida

Cal fer notar que aquesta carta fou elaborada amb el suport de tots els assistents a l’Assemblea de l’embut de dia 4 de setembre de 2013

Notícies relacionades

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.