Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Lluita de carrer i acció directa, Politiqueig, Treball i economia

Els miners arriben a Madrid envoltats d’honors i la policia hi carrega

Publicat per dia 11 juliol 2012 – 13:03Cap comentari | 242 views
Share to Google Plus

[Actualització] La policia ha carregat contra els miners i les milers de persones que els donaven suport. Hi ha alguns detinguts i una setantena de ferits.

Avui dematí, la Marxa minera ha anat pels carrers de Madrid fins al Ministeri d’Indústria, després d’una nit llarga i reivindicativa que va compar amb el suport de milers de persones que es varen acostar a la ciutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Us passam la notícia de l’arribada dels miners a Madrid elaborada per Juan Luis Sánchez i en la qual es posa de manifest el gran suport de milers de persones que ha rebut la Marxa Negra ahir anit. Traducció realitzada per contrainfo.cat

Els miners són rebuts com a herois i encenen els carrers de Madrid

Madrid s’havia acostumat a l’«anam a poc a poc perquè anam lluny», a les mans a l’aire i «aquestes són les nostres armes», al «som el 99%», a la pancarta creativa i al llenguatge incloent. I van arribar els miners.

Punys en alt. L’orquestra tocant la Internacional, cançons de Labordeta, l’himne d’Astúries i el Santa Bàrbara. «Que viva la lucha de la clase obrera» i crits de resistència. Petards, banderes de partits d’esquerres i sindicats, testosterona i emoció. Una narrativa de classe, sense líders però amb herois: la filera de miners que sobre les onze de la nit passava al costat de l’arc de Moncloa entre els crits de desenes de milers de persones.

Sembla que arriben de la guerra, es comenta a Twitter. La batalla contra la calor dels miners ha recorregut 400 quilòmetres des del 22 de juny, quan van partir des de diferents punts de l’Estat espanyol. La batalla contra la desaparició dels seus llocs de treball va començar molt abans i tenia data per a una derrota pactada: 2018. Però les retallades s’han duit per davant la planificació i el buit se’ls preveu molt a prop. Per guanyar força negociadora, els miners seleccionats per a les marxes han anat recollint suport i atenció mediàtica perquè en aquesta última aturada, Madrid, els rebés una multitud que posés la solidaritat amb les famílies de les conques mineres per sobre del debat sobre l’energia o les subvencions al sector. Ho han aconseguit.

Cinc files de miners avançaven en paral·lel per les grans avingudes de Madrid. Entre ells i la gent, primer un cordó de l’organització de la marxa, després, un altre cordó – de fet una gruixuda corda – que han hagut de formar els bombers de Madrid per evitar allaus.

Tadios espera el pas dels miners sobre les espatlles del seu pare. Miguel Ángel l’ha portat «perquè aprengui a lluitar pel que creu que és just».

Com aquesta, desenes de milers de famílies i grups d’amics esperaven a les voreres que passés la marxa per aplaudir al seu pas i posar-se a la coa per avançar. To: pacífic. Edat mitjana: no era una de majoria de joves, tot i que la matinada d’un dimecres no convida a sortir de nit.

La furgoneta que obre camí amb el Santa Bàrbara en bucle per megafonia arriba a Sol Les especulacions sobre si s’acamparia a la plaça desapareixen: a descansar per la manifestació que han convocat per a les onze del matí i que finalitzarà davant del Ministeri d’Indústria. Els miners surten de la plaça a poc a poc, i s’aturen aquí i allà amb persones que els demanen posar amb ells per a una foto.

Font:http://www.eldiario.es/zonacritica/2012/07/11/los-mineros-son-recibidos-como-heroes-y-encienden-las-calles-de-madrid/

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.