Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Artà, Corrupció, Drets bàsics, Ecologia, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Politiqueig

El tren ja no arribarà a Llevant

Publicat per dia 23 abril 2013 – 13:291 Comentari | 1.692 views
Share to Google Plus

El passat 19 d’abril es va fer públic allò que des de feia mesos es temia a la comarca de Llevant: el tren ja no hi arribarà. Després de mesos esperant un tren fantasma, d’unes obres començades i paralitzades des de fa pràcticament dos anys, el Consell de Govern va anunciar la renúncia definitiva de la construcció a la línia ferroviària que havia de connectar Manacor amb Artà i Cala Rajada.

Les obres s’iniciaren en temps del Pacte de Progrés i amb la consecució de poder del PP es van interrompre tot al·legant falta de pressupost, malgrat els convenis signats amb Madrid. Ara, les intensions del Govern  són aprofitar l’aixecament del traçat de 30 quilòmetres per construir-hi una via verda.

28058_520127664691782_1495372417_nLa indignació de la població de Llevant ha estat més que notòria. Els veïns i veïnes de la comarca duen més de 15 anys insistint en la necessitat d’ampliar la xarxa ferroviària de l’illa, ja que la situació actual provoca un aïllament considerable entre Palma i els municipis més allunyats de la capital. Després de tot aquest temps demanant la recuperació d’un tren que va desaparèixer als anys setanta davant el progressiu increment del transport privat, i vuit marxes pel territori per insistir en la construcció d’aquest mitjà de transport públic, l’inici de les obres havia portat la il·lusió entre els veïnats de la comarca. Però, davant la paralització de les obres, es començà a sospitar que el somni podria esdevenir malson. Tot aquest temps, la Plataforma pel Tren de Llevant ha estat exigint la represa de les tasques i la finalització de la feina, ja que les obres estan executades en un 50% i l’abandonament no feia més que accentuar progressivament el deteriorament de la zona i augmentar els costs de la represa de les obres.

Al llarg d’aquests darrers anys, la Plataforma s’ha reunit en diverses ocasions amb els batles de la comarca i representats del Govern Balear i sovint ha hagut de veure els descrèdits per part del Conseller Company en relació amb el projecte del tren i, en general, amb l’ús del transport públic. Ara, la Plataforma ja ha avisat que emprendrà accions legals per donar vida al ja sentenciat tren de Llevant, a més de mobilitzacions de protesta.

D’altra banda, l’Associació d’Amics del Ferrocarril (AAFIB) també ha expressat el seu rebuig a la decisió de l’equip de Govern de renunciar definitivament a l’acabament de la línia Manacor-Artà i acusa l’actuació del govern com a fruit de criteris ideològics i no socials.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.