Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

El professorat mantén el pols a peu de carrer en la segona jornada de vaga

Publicat per dia 17 setembre 2013 – 14:54Cap comentari | 347 views
Share to Google Plus

Recordau que aquí podeu seguir el minut a minut de la jornada.

Avui, la vaga de docents ha començat amb la ressaca d’ahir després del gran èxit de seguiment i de la multitudinària protesta davant del Consolat de Mar. Aquest segon dia hi havia una cita important que copsava tota l’atenció: la convocatòria d’una concentració unitària davant les portes del Parlament de les Illes Balears.

Abans d’això, però, s’ha produït una maniobra repressiva contra un piquet estudiantil convocat pel SEPC i format per una quarantena de joves que realitzaven accions informatives per diversos centres d’ensenyament del centre de Ciutat i que es dirigien a la concentració. Molts d’ells han estat identificats i sis han arribat a ser emmanillats, la qual cosa feia pensar en un primer moment en una detenció. Durant 40 minuts les forces policials han retingut el grup de joves, amenaçant-los de detenció i impedint-los fer servir els telèfons mòbils. Testimonis directes relaten que s’han produït diverses agressions i vexacions per part de la policia al grup. Durant aquesta estona s’han presentat pares i mares que han pressionat la policia perquè traguessin les manilles als joves i els deixessin marxar. El Govern ha mirat de justificar l’actuació repressiva afirmant que el piquet havia ocasionat “destrosses”, tot criminalitzant l’acció sense cap mena de prova. Tot indica que alguns d’aquests joves podrien sert imputats per “desordres públics”, segons afirmacions dels mateixos agents. Alerta Solidària i el SEPC han emès un comunicat explicant i denunciant aquests fets.

Mentrestant, més i més persones vestides de verd s’acostaven a les immediacions del Parlament, indret on s’havia convocat la concentració de les 11h. Allà esperava tot un desplegament policial que impedia el pas a qualsevol persona que anés vestida amb la camiseta de la Plataforma Crida (no era el cas dels turistes, que sí hi podien circular amb normalitat). També s’han requisat algunes pancartes, tal com s’ha denunciat a través de les xarxes socials. Tanmateix, durant més d’una hora un gran nombre de persones han estat concentrades demanant la dimissió de José R. Bauzá mentre anaven arribant notícies del debat parlamentari en què les intervencions dels membres del PP anaven en la mateixa línia que ahir: minimitzar l’impacte de la vaga i deslegitimar l’acció dels docents. Un dels moments més emotius del dematí ha estat quan la gent ha començat a cantar l’Estaca. A continuació, la protesta s’ha traslladat de manera espontània cap a la plaça de Cort, on s’ha pogut veure una camiseta verda de Crida penjada a la balcona de l’Ajuntament. Poc després s’ha desconvocat la protesta.

Paral·lelament, a Maó, un grup de persones han ocupat les instal·lacions del Consell Insular de Menorca tot exigint una reunió entre representants de l’alumnat i el professorat amb representants polítics. Després de negar-se a abandonar l’ocupació diverses vegades, finalment des del Consell Insular han accedit a fer la reunió, per la qual cosa la gent aplegada dins l’edifici l’ha abandonat pel seu propi peu donant per acabada la protesta. A Eivissa també hi ha hagut una concentració, aquesta vegada danvant l’Ajuntament de Sant Antoni.

En aquesta segona jornada de vaga hi torna a haver unes altes xifres de seguiment, com es pot veure en el següent quadre publicat per l’STEI:

dadesvaga17s

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.