Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Defensa del català, Drets bàsics, Ensenyament, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

El col·lectiu docent reprèn la vaga aquest divendres dia 8 de novembre

Publicat per dia 5 novembre 2013 – 16:05Cap comentari | 435 views
Share to Google Plus

NOALTILmapa-01Amb els deures fets després de la presentació de la campanya “Exercim el nostre dret a ensenyar en català”, l’Assemblea de Docents ha volgut recordar avui la jornada de vaga convocada per divendres 8 de novembre a Mallorca i per dia 11 a les altres illes. Aquest dia tendrà lloc l’assemblea de batles de Mallorca en què es tractarà el TIL, entre d’altres temes. Així doncs, serà una bona oportunitat per pressionar els polítics per rebutjar la imposició del trilingüísme. Recordem que, fins al moment i segons la comptabilitat de l’Assemblea de Docents, 32 ajuntament han dit no el TIL, la qual cosa suposa el 70% dels consistoris a l’illa.

En el comunicat que teniu a continuació, el col·lectiu docent explica fil per randa com des de la tornada als centres la situació ha empitjorat en molts d’aspectes: professorat obligat a aplicar el TIL, alumnes que no poden seguir les classes, amenaces de sancions… Raons n’hi ha de sobra per reprendre la vaga, que serà la número desset des de l’inici del curs escolar. A més a més, l’Assemblea de Docents ha recordat que qui ho hagi de menester pot sol·licitar ajuda econòmica a la caixa de resistència.

Davant de la continuïtat de les polítiques educatives del Govern, altra jornada de vaga

Com vam fer públic la setmana passada, els docents de les Balears i les Pitiüses tornem a la vaga. A Mallorca ho farem el proper divendres 8 de novembre coincidint amb l’Assemblea de Batles de la nostra illa en la qual es debatrà una moció de suport a la comunitat educativa. Cal que els batles puguin escoltar el clam popular contra el TIL i les polítiques educatives del Govern. Per això, a les 10 del dematí ens concentrarem a les portes de l’edifici del Consell on té seu la FELIB.

Aquest dia serà la 17ena jornada de vaga en què duem de curs escolar i la segona des de l’aturada temporal de la vaga indefinida. I és que vam aturar temporalment la vaga indefinida però els i les docents no veiem més que empitjorar les condicions de la nostra feina i de la realitat dels nostres centres. Per això, fem una nova aturada, perquè la nostra situació no pot passar desapercebuda més temps mentre es perllonga la situació de manca de negociació des de què el govern va decidir unilateralment rompre les converses amb els comitès de vaga.

No cal dir que cap de les 10 reivindicacions que desencadenaren la vaga indefinida ha estat mínimament atesa per part dels responsables de la Conselleria d’Educació en tot aquest temps. Aquells 10 punts ja recollien el malestar, la indignació i la crítica del col·lectiu docent i van ser molt ben entesos per bona part de la resta de la comunitat educativa i la societat en general. Mostra d’això és que la nostra lluita fou el motor de la major manifestació en la història de les nostres illes.

Doncs bé, ara mateix, en allò relatiu a la docència, la situació no s’apanya sinó més aviat al contrari. L’arribada del TIL als nostres centres ha creat una situació esperpèntica que només ha dut malestar i maldecaps. Professors que han d’actuar en contra de la norma o en contra de la seva consciència, alumnes que es frustren per no comprendre les classes en llengua estrangera… Amenaces d’expedients per a qui no compleixi. La Conselleria invoca a la por per tapar la manca de poder de convicció d’uns projectes lingüístics que no sols no tenen l’aprovació de la comunitat educativa, sinó que són qüestionats per la seva poca justificació pedagògica i per la seva manca de recursos de personal, organitzatius i econòmics.

Per la nostra part, sempre hem dit que a banda del TIL tenim altres reivindicacions i en aquests assumptes les coses tampoc es mouen cap a millor. Vam crear el nostre blog d’incidències i dia a dia veiem en ell com les substitucions de docents de baixa continuen arribant tard o no arriben.  Ens adonem a les pàgines de la premsa que la llei de símbols continua ben present al Parlament. Per la seva part, la LOMCE continua la seva tramitació…

Quant als expedients dels directors de Maó, el que ha passat és una burla per tots els docents. Des del primer dia de negociació se’ns va insistir en què es donaria la màxima celeritat per a la resolució dels expedients. Doncs bé. Un mes després hem pogut saber que de resolució res. Que el que s’ha fet és canviar els fets i la tipicitat de la falta de què se’ls acusava i es pot dir que torna a començar el procés, deixant-los de nou en una situació de indefensió.

I per si no teníem prou fronts oberts, aquesta setmana hem pogut saber que la congelació dels complements salarials que havia d’acabar en aquest curs continuarà vigent fins a 2015. Aquesta és la voluntat negociadora d’una conselleria que es veu incapaç de solucionar el conflicte educatiu que continua obert i que és incapaç de solucionar.

Però no tot en aquest curs és negatiu. Els i les docents hem viscut situacions molt positives des del mes de setembre, fruit de la nostra acció i de la nostra unitat. Hem vist com en poc de temps hem guanyat un gran suport social, hem vist com hem cohesionat el nostre col·lectiu com mai abans, hem vist com hem tombat tots els arguments que surten des de la conselleria per justificar les seves precàries polítiques educatives i sabem que en aquest torcebraços que iniciàrem pel mes de setembre duem les de guanyar, doncs el desgast de la imatge del president Bauzà i de les cares visibles de la Conselleria d’Educació per la nostra acció és cada vegada major. El president Bauzà o té por o menysprea de manera absoluta a tots els docents, ja que fins a dia d’avui s’ha negat a donar la cara en aquest conflicte. La vaga de dia 8 a Mallorca i la de dia 11 a la resta d’illes els tornarà a posar en evidència com a pèssims gestors i com a governants incapaços de solucionar un dels problemes més greus d’aquesta legislatura.

Per acabar, volem recordar que amb la reactivació de la vaga en aquests dies assenyalats, tothom que ho necessiti podrà de nou sol·licitar ajuda a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents. Els problemes econòmics no poden aturar el nostre dret a exigir el que ens pertoca.

Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents de Mallorca
Mallorca, 5 de novembre de 2013

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.