Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Drets bàsics, Ensenyament, Estat espanyol i el Món, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

El col·lectiu docent amb la vaga de dia 24

Publicat per dia 22 octubre 2013 – 11:381 Comentari | 854 views

El col·lectiu docent amb la vaga de dia 24

Share to Google Plus

Feim arribar el darrer comunicat de l’Assemblea de Docents en el qual demana al col·lectiu docents que secundi la vaga que hi ha convocada arreu de l’Estat.

L’Assemblea de Docents davant la vaga contra la LOMQE del 24 d’octubre

Com sabeu, venim de tres setmanes de vaga i les nostres assemblees han pensat que aquesta jornada de dia 24 és un bon moment per tornar a fer una aturada per mostrar al Govern i a la Conselleria d’Educació que, tot i l’aturada temporal de la vaga indefinida, seguim en marxa. Per això, des de l’Assemblea de Docents demanam als i les docents de les nostres illes que secundin rotundament aquesta jornada de vaga.

D’altra banda, prèviament a la vaga indefinida, però sobretot durant les tres setmanes d’aquesta, vàrem rebre moltes mostres de solidaritat de fora de les nostres illes i amb elles se’ns ha demanat que féssim una crida a l’extensió de la nostra lluita a més territoris.

Així com la feina de l’Assemblea de Docents en preparar la vaga indefinida no va ser una cosa d’una setmana, l’extensió del nostre model de lluita no serà conseqüència de la simple crida feta des del nostre arxipèlag. No hi haurà extensió de la nostra lluita sense l’extensió de les assemblees de treballadors i treballadores de l’ensenyament gestionades per ells mateixos.

Per nosaltres, aquesta necessitat d’organització va créixer com a conseqüència de la insatisfactòria vaga del 9 de maig contra la LOMQE. Va ser a partir d’aquest moment que les docents amb ganes de donar una resposta més contundent vàrem prendre les regnes per organitzar-nos en assemblees de veritat i ens posarem a fer feina per explicar a tothom el futur canvi d’estratègia.

De nou, dia 24, a la resta de l’Estat tindrà lloc una altra vaga d’un dia contra la LOMQE. Estem segurs que a les escoles i instituts de per tot hi haurà una enorme part del col·lectiu docent qüestionant aquesta vaga d’un dia i la seva limitada repercussió. El temps d’aquest tipus d’aturades ha de quedar enrere. Per això, si hem de cridar a alguna cosa arran de la vaga del 24 d’octubre és a l’organització dels docents per ells mateixos per superar dinàmiques que ens han dut a una situació com l’actual, la de l’aprovació d’una retrògrada llei educativa, no només sense consens, sinó sense gens de respecte pels docents ni per la resta de la comunitat educativa.

 Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents de les Illes Balears

1 Comentari »

 • xisco escrigué:

  Que seguim en marxa és evident, pot ser a ralentí baix, però actius. I per demostrar-ho no necessitam respondre a la llei Wert de la manera que ens proposen des de la península.
  Tenim l’experiència de les mobilitzacions d’anys anteriors, de com reacciona el govern actual i també de la darrera mobilització per l’educació a les Balears. I encara avui 22-10-13, alguns ens estam demanant si un dia per una llei anti social (alumnes, docents, pares, pobles, llibertats, tots rebem) n’és suficient, si quedam massa curts en la resposta, o si caldria plantejar-ho d’altra manera, no al estil sindical sinó al estil social, ja que no n’és sols un col·lectiu laboral l’afectat, és tota la societat, societat de la qual la majoria de partits polítics en passen olímpicament; tenen sembla ser, coses més importants de les que tractar, la gent els interessa ben poc.
  I un es demana si pesen més els milions que recaptaran en Rajoy i companya, pel dia de vaga que es descomptaran de les nòmines d’un sector laboral, i que ves a saber a on aniran a parar; o la repercussió que pot tenir la vaga sobre la societat per tal de que aquesta pressioni al govern central per no aplicar la llei d’en Wert.
  Pens que les vagues plantejades per motius de polítiques socials han d’estar pactades, coordinades amb el conjunt de la societat afectada.
  Encara que sempre tots els sectors socials han sigut inter dependents, avui més que mai per l’accés generalitzat a la informació, les persones som conscients d’aquesta inter relació, la qual cosa ha de ser aprofitada. Els ciutadans que no pertanyen al grup dels docents són ben conscients de la repercussió de les polítiques educatives sobre cada un d’ells. I que els doblers per  aquestes polítiques, tant si són per menysprear la llengua pròpia, com per afavorir a l’església catòlica o per eliminar el just tractament dels diferents col·lectius tant de pares com d’alumnes; surten de la seva butxaca i no de la del ministre corresponent, encara que qualque vegada ho sembli.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.